32χρονος δίνει ζωή σε τρεις ανθρώπους

Μια ακόμη δωρεά οργάνων πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 17 Ιουλίου 2012, από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Article_show_shutterstock_55787155

Μια ακόμη δωρεά οργάνων πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 17 Ιουλίου 2012, από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Δότης ήταν ένας 32χρονος άνδρας, ο οποίος κατέληξε ύστερα από τροχαίο.

Μετά την επιβεβαίωση του εγκεφαλικού θανάτου από τους ιατρούς της ΜΕΘ, η ίδια η μητέρα του νεαρού πρότεινε τη δωρεά των οργάνων του παιδιού της. Ως εργαζόμενη σε αεροδρόμιο, είχε πολλές φορές δει τις ομάδες των χειρουργών και τα μοσχεύματα από δωρεές οργάνων να μεταφέρονται στα Μεταμοσχευτικά Κέντρα, προκειμένου να σώσουν συνανθρώπους μας. Με μεγαλείο ψυχής, λοιπόν, αποφάσισε αυτή την εικόνα να την κάνει πράξη και η ίδια, χαρίζοντας ζωή μέσα από το θάνατο του παιδιού της.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και κινήθηκαν οι διαδικασίες συντονισμού της λήψης των οργάνων και ανεύρεσης των κατάλληλων ληπτών.

Τα ληφθέντα όργανα μεταμοσχεύτηκαν επιτυχώς ως εξής:

* Η καρδιά σε άνδρα 42 ετών, ο οποίος βρισκόταν 3 χρόνια σε αναμονή με τεχνητή καρδιά.

* Ο ένας νεφρός σε γυναίκα 47 ετών, η οποία υποβαλλόταν 5 χρόνια σε αιμοκάθαρση και ήταν στην επείγουσα λίστα.

* Ο δεύτερος νεφρός σε γυναίκα 55 ετών, η οποία υποβαλλόταν 9 χρόνια σε αιμοκάθαρση.

Η Δωρεά Οργάνων είναι πράξη, που απαιτεί μεγαλοψυχία και ευαισθησία, χαρακτηριστικά, τα οποία απλόχερα δώρισε η μητέρα του άτυχου νεαρού άνδρα σε τρεις συνανθρώπους μας», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

ΠΗΓΗ:ygeia.tanea.gr

 

Πηγή : Web Only

Επιστροφή στην κατηγορία Τελευταίες Εξελίξεις

TOP

ΕΥΕΞΙΑ - ΠΡΟΛΗΨΗ - ΥΓΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ

  • Βρείτε ένα μέλος του δικτύου Iatrica στην περιοχή σας!

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τη φροντίδα για την υγεία σας, σε ατομικό ή/και οικογενειακό επίπεδο;