Με προσωπικό ασφαλείας νοσοκομεία - ΕΚΑΒ

Πανυγειονομική 24ωρη απεργία. Επίσχεση από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ...

Article_show_shutterstock_81919648

'Αρρυθμίες' θα έχει την Πέμπτη και την Παρασκευή ο χώρος της Υγείας. 

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Πέμπτη οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ). 

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσε ότι η απεργία καλύπτει όλα τα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της χώρας.

Πρόκειται για την πρώτη απεργία που διατρέχει σε όλο το φάσμα των εργαζομένων στο ΕΣΥ και θέτει καίρια αιτήματα που αφορούν στην επιβίωση και επαγγελματική αξιοπρέπεια των υγειονομικών, κυρίως όμως αφορούν στην επιβίωση του ίδιου του δημόσιου συστήματος Υγείας. 

Η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στη στοχοποίηση και διάλυση του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ, στα σφαγιαστικά οργανογράμματα των νοσοκομείων, στην πενιχρή χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και στις απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες.

Συλλαλητήριο 

Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, οι απεργοί προγραμματίζουν συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας. 

Θα συμμετάσχουν και οι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς και οι δημόσιοι υπάλληλοι του λεκανοπεδίου, έπειτα από απόφαση της ΑΔΕΔΥ να κηρύξει στάση εργασίας.

ΕΟΠΥΥ

Σε προειδοποιητική 48ωρη επίσχεση εργασίας, προχωρούν την Πέμπτη και την Παρασκευή οι κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ. 

Διεκδικούν εξόφληση των δεδουλευμένων, χωρίς 'κούρεμα'.

 

ΠΗΓΗ:iatronet.gr

Επιστροφή στην κατηγορία Τελευταίες Εξελίξεις

TOP

ΕΥΕΞΙΑ - ΠΡΟΛΗΨΗ - ΥΓΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ

  • Βρείτε ένα μέλος του δικτύου Iatrica στην περιοχή σας!

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τη φροντίδα για την υγεία σας, σε ατομικό ή/και οικογενειακό επίπεδο;