Συγχωνεύσεις: Στην περιφέρεια η σκυτάλη

Θα προχωρήσουν ορισμένες αλλαγές, παρά τις τοπικές αντιδράσεις...

Article_show_shutterstock_79761781

Την εκτίμηση ότι ο επόμενος γύρος συγχωνεύσεων θα αφορά νοσοκομεία της περιφέρειας, κάνουν στελέχη του υπουργείου Υγείας.

Αναφέρουν ότι με την κατάργηση του 3ου Θεραπευτηρίου ΙΚΑ, έκλεισαν οι μείζονες αλλαγές στην Αττική και το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι ορισμένες εσωτερικές ενοποιήσεις τμημάτων.

Αντίθετα, στην περιφέρεια υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες και επικαλύψεις μεταξύ δομών του ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να θεωρείται βέβαιο ότι θα προχωρήσουν συγχωνεύσεις.

Χαρακτηριστική η περίπτωση των νοσοκομείων Ναυπλίου και Άργους, τα οποία βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση. Η συγχώνευση τμημάτων είναι ήδη σε εξέλιξη και φέρεται να έχει ολοκληρωθεί πάνω από το 70% του σχεδίου.

Ανάλογα θέματα υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι αλλαγές θα αφορούν κυρίως μικρά νοσοκομεία, τα οποία υπολειτουργούν, με υψηλό κόστος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας αναμένεται να προχωρήσει - το επόμενο διάστημα - σε σταδιακή κατάργηση ή αλλαγή χρήσης νοσοκομείου μεγάλης πόλης, το οποίο δεν καλύπτει ζωτικές ανάγκες.

Η διαδικασία καθυστερεί, εξαιτίας αντιδράσεων που υπάρχουν στην τοπική κοινότητα.

 

ΠΗΓΗ:iatronet.gr

Επιστροφή στην κατηγορία Τελευταίες Εξελίξεις

TOP

ΕΥΕΞΙΑ - ΠΡΟΛΗΨΗ - ΥΓΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ

  • Βρείτε ένα μέλος του δικτύου Iatrica στην περιοχή σας!

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τη φροντίδα για την υγεία σας, σε ατομικό ή/και οικογενειακό επίπεδο;