Παριανοί 'πολιόρκησαν' το υπουργείο Υγείας

Ζητούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Πάρου...

Article_show_shutterstock_83070307

Τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας - νοσοκομείο της Πάρου, έθεσε το πρωί της Δευτέρας στον υπουργό Υγείας πολυπληθής αντιπροσωπεία κατοίκων του νησιού.

Την ίδια ώρα, 350 και πλέον Παριανοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της οδού Αριστοτέλους.

Στην εντεκαμελή αντιπροσωπεία, που συναντήθηκε με τον κ. Λυκουρέντζο, συμμετείχαν οι δήμαρχοι της Πάρου και της Αντιπάρου, εκπρόσωπος της τοπικής εκκλησίας, πρώην δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

Παραδόθηκε υπόμνημα διαμαρτυρίας, το οποίο υπογράφουν 6.500 μόνιμοι κάτοικοι της Πάρου και της Αντιπάρου, μεταξύ των οποίων και πολίτες κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά τη συνάντηση, οι συγκεντρωμένοι, παρέδωσαν ενημερωτική επιστολή που απευθύνεται στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κ. Σουλτς, καθώς και αντίγραφο του υπομνήματος με τις υπογραφές.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία τους επισκέφθηκε τα γραφεία των κομμάτων στη Βουλή, τα οποία και ενημερώνουν για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η πρωτοβάθμια δημόσια περίθαλψη στα νησιά.

Υπενθυμίζεται, ότι, εδώ και δύο χρόνια, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των κατοίκων δεν έχουν καλυφθεί οργανικές θέσεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων, όπως αυτή του παιδιάτρου, του καρδιολόγου, του γυναικολόγου, του ορθοπεδικού και γιατρών γενικής ιατρικής.

Επίσης είναι κενή η θέση της μαίας και θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ στο ΕΚΑΒ είναι καλυμμένες οι 5 από τις 11 θέσεις που προβλέπονται, με αποτέλεσμα να μη γίνονται βάρδιες σε 24ωρη βάση.

Αίτημα του συντονιστικού οργάνου των φορέων της Πάρου και της Αντιπάρου είναι η κάλυψη των κενών του Κέντρου Υγείας να γίνει με μόνιμους και όχι με επικουρικούς γιατρούς.

Ο επικουρικός γιατρός υπογράφει σύμβαση ενός έτους. Θα φύγει με την πρώτη ευκαιρία και θα αναζητήσει την επαγγελματική του αποκατάσταση αλλού. Και εδώ δεν πρόκειται για έναν υπάλληλο γραφείου.

Πρόκειται για γιατρό που παρακολουθεί την πορεία του ασθενούς, τον οποίο θα εγκαταλείψει στην τύχη του, όταν θα έχει λήξει η σύμβασή του.

Λυκουρέντζος

Μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Πάρου, κ. Χρήστο Βλαχογιάννη, τον δήμαρχο Αντιπάρου, κ. Γιάννη Λεβεντάκη, και αντιπροσώπους των φορέων των νησιών, ο υπουργός Υγείας δήλωσε τα εξής:

'Συζητήσαμε όλα τα θέματα τα οποία απασχολούν τη νησιωτική Ελλάδα στον τομέα της Υγείας, ιδιαίτερα στην Πάρο και την Αντίπαρο.

Ευχαριστώ ειλικρινά τους δημάρχους και τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας για την πληρέστατη ενημέρωση την οποία μου παρείχαν.

Δεσμεύομαι, ως υπουργός Υγείας, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας, της αντιμετώπισης των διακομιδών και βεβαίως της καλής συνεργασίας με την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου και το γραφείο του υπουργού, ώστε να μπορούμε να δίνουμε λύσεις κατά προτεραιότητα στις έκτακτες περιπτώσεις.

Έχουμε, ήδη, προγραμματίσει συνάντηση, εν συνεχεία της συζήτησης στην Επιτροπή των Κοινωνικών Υποθέσεων, με τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας για να καταλήξουμε σε αποφάσεις με τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Με την ευκαιρία θέλω να αναφερθώ σε ένα άλλο σημαντικό θέμα:

Εξασφαλίσαμε, ως υπουργείο Υγείας, πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία προκηρύσσονται διακόσιες και πλέον θέσεις για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ), όπως επίσης και για ιατρούς με ειδικότητες οι οποίες απαιτούνται, προκειμένου να λειτουργήσουν συγκεκριμένες μονάδες των νοσοκομείων μας.

Η πράξη εκδίδεται σήμερα και αμέσως ακολουθεί η σχετική προκήρυξη ούτως ώστε να μην κλείσει ένα κρεβάτι εντατικής.

Αυτό το οποίο συνέβαινε στο παρελθόν, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά το αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα και όχι μόνο δεν θα κλείσουν κρεβάτια εντατικής θεραπείας, αλλά θα επιχειρήσουμε να ανοίξουν και κρεβάτια τα οποία σήμερα δε λειτουργούν'.

 

ΠΗΓΗ:iatronet.gr

Επιστροφή στην κατηγορία Τελευταίες Εξελίξεις

TOP

ΕΥΕΞΙΑ - ΠΡΟΛΗΨΗ - ΥΓΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ

  • Βρείτε ένα μέλος του δικτύου Iatrica στην περιοχή σας!

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τη φροντίδα για την υγεία σας, σε ατομικό ή/και οικογενειακό επίπεδο;