Να απέχουν από τις εφημερίες καλεί τους γιατρούς η ΟΕΝΓΕ

Σε άμεση απόσυρση από τα προγράμματα εφημεριών του μήνα Μαρτίου, καλεί τις ιατρικές ενώσεις η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), υποστηρίζοντας ότι «η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο»...

Article_show_shutterstock_14464534

Σε άμεση απόσυρση από τα προγράμματα εφημεριών του μήνα Μαρτίου, καλεί τις ιατρικές ενώσεις η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), υποστηρίζοντας ότι «η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο», αφού οι γιατροί του ΕΣΥ παραμένουν απλήρωτοι επί τέσσερις μήνες για τις τακτικές εφημερίες και επί οκτώ μήνες για τις πρόσθετες.

Η ΟΕΝΓΕ, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, έχει κάνει επανειλημμένα διαβήματα για την έγκαιρη και πλήρη καταβολή των εφημεριών και κατέθεσε κατ’ επανάληψη την πρόταση επαναφοράς της πληρωμής τους με μισθοδοτικές καταστάσεις. 

«Μόνιμη επωδός στις απαντήσεις της πολιτικής ηγεσίας είναι πως όλα αποτελούν μνημονιακές δεσμεύσεις», αναφέρει η Ομοσπονδία, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μετατρέψει τις εφημερίες σε υπερωριακό έργο χωρίς αποζημίωση.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους γιατρούς να πρωτοκολλήσουν έγγραφο προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων με κοινοποίηση στον διευθυντή του Τμήματος, στο οποίο θα αναφέρουν ότι «αιτούνται εξαίρεσή τους από το πρόγραμμα εφημέρευσης, λόγω υπέρογκων ανεξόφλητων εφημεριών» και να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και στη συνέχεια σε καταλήψεις στα γραφεία των διοικητών.

Το πρόβλημα με τις εφημερίες έλαβε διαστάσεις στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου έως το πρωί της Παρασκευής επικρατούσε σύγχυση αν θα εφημερεύσει, καθώς οι γιατροί επιδίωξαν να αποσύρουν τα ονόματά τους από τη εφημερία, αναγκάστηκαν όμως να εφημερεύσουν μετά από σχετική εντολή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

ΠΗΓΗ:health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιστροφή στην κατηγορία Τελευταίες Εξελίξεις

TOP

ΕΥΕΞΙΑ - ΠΡΟΛΗΨΗ - ΥΓΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ

  • Βρείτε ένα μέλος του δικτύου Iatrica στην περιοχή σας!

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τη φροντίδα για την υγεία σας, σε ατομικό ή/και οικογενειακό επίπεδο;