Πώς θα απαλλαγείτε από τα θηλώματα

Μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε, είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά και ενίοτε μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα και επιπλοκές: ενημερωθείτε λοιπόν για τους τρόπους και τις μεθόδους αντιμετώπισης των θηλωμάτων.

Δερματολογικά

23/01/2014 09:00

Article_show_virus

Μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε, είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά και ενίοτε μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα και επιπλοκές: ενημερωθείτε λοιπόν για τους τρόπους και τις μεθόδους αντιμετώπισης των θηλωμάτων.

Τι είναι τα θηλώματα;

Τα θηλώματα είναι μικρές βλάβες στο δέρμα που μοιάζουν με σπόρους ή μικρές ελιές. Το χρώμα τους είναι άσπρο, καφέ ή ροζ. Συχνά έχουν και το χρώμα του δέρματος.  Προκαλούνται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων HPV. Μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε μέρος του χεριού, στα γεννητικά όργανα ή στα πόδια (πελματικά). Πιο συχνά εμφανίζονται πάντως όπου υπάρχουν πτυχές στο δέρμα, όπως στο λαιμό, κάτω από το στήθος, στις μασχάλες και τις μοιρογενετικές περιοχές.  Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πολλαπλασιάζονται με ταχύτερους ρυθμούς.

 

Ανάλογα με το είδος και την περιοχή που έχουν εκδηλωθεί τα θηλώματα ο δερματολόγος μπορεί να σας δώσει φαρμακευτική αγωγή κατά των θηλωμάτων ή να σας προτείνει κάποια άλλη θεραπεία όπως:

  • Κρυοθεραπεία: Με τη μέθοδο αυτή καταστρέφονται όταν εκτίθενται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία με υγρό άζωτο.
  • Χειρουργική με λέιζερ: Πρόκειται για μια μέθοδο που εξατμίζει τις βλάβες
  • Επέμβαση για την αφαίρεση τους
  • Καυτηριασμός

Τι να αποφύγετε

  • Μην ξυρίζετε περιοχές που έχουν θηλώματα.
  • Αποφύγετε επίσης να πειράζετε τα θηλώματα καθώς υπάρχει ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού.
  • Μην χρησιμοποιείτε ίδια ξυραφάκια και τους νυχοκόπτες με άλλα άτομα. Επίσης μην χρησιμοποιείτε σε υγιείς περιοχές του σώματος ξυραφάκια και νυχοκόπτες που έχουν χρησιμοποιηθεί σε περιοχές με θηλώματα.

pathfinder.gr

Επιστροφή στην κατηγορία Δερματολογικά

TOP

ΕΥΕΞΙΑ - ΠΡΟΛΗΨΗ - ΥΓΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ

  • Βρείτε ένα μέλος του δικτύου Iatrica στην περιοχή σας!

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τη φροντίδα για την υγεία σας, σε ατομικό ή/και οικογενειακό επίπεδο;