Έρευνα για τη Θαλασσαιμία Συμμετοχή τoυ Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) στο δίκτυο της Ευρωπαϊκής Ένωσης THALAMOSS

Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) συμμετέχει στο δίκτυο THALAMOSS, ένα Ερευνητικό Πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δελτία Τύπου

17/07/2014 15:46

Article_show_thalamoss

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 13 εταίροι από Ερευνητικά Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια και Εταιρείες της Ιταλίας, της Κύπρου, της Ελλάδας, της Ολλανδίας, της Αγγλίας, της Τσεχίας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Όπως αναφέρει η υπεύθυνη του Προγράμματος από την πλευρά του ΙΙΒΕΑΑ Δρ. Ελένη Κατσαντώνη, το THALAMOSS συνδυάζει κλινική, βασική και μεταφραστική έρευνα με τελικό στόχο την ανάπτυξη νέων βιοδεικτών και στρατηγικών για την θεραπευτική εξατομικευμένη αντιμετώπιση της β-θαλασσαιμίας. Η στρατολόγηση, ο χαρακτηρισμός και η ομαδοποίηση των θαλασσαιμικών ασθενών, οι γενομικές και οι πρωτεομικές μελέτες που πραγματοποιούνται, καθώς και οι στοχευμένες στρατηγικές γονιδιακής θεραπείας που εφαρμόζονται, αποτελούν τις κύριες κατευθύνσεις έρευνας του Προγράμματος. Τα αποτελέσματα του ΙΙΒΕΑΑ είναι μέχρι στιγμής θετικά και τα ευρήματα βασικής έρευνας θα διαλευκάνουν τον μοριακό ρόλο σημαντικών παραγόντων για τη μεταγραφική ρύθμιση των γονιδίων των σφαιρινών και τη διαδικασία της ερυθροποίησης.

Μέσω της βελτίωσης της διάγνωσης των θαλασσαιμικών ασθενών, της ανακάλυψης καινούργιων βιοδεικτών και φαρμάκων, καθώς και της γονιδιακής θεραπείας, τελικός στόχος του Προγράμματος θα είναι η εξατομικευμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της β-θαλασσαιμίας στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

Για περισσότερές πληροφορίες :

website: www.thalamoss.eu -  Ελένη Κατσαντώνη, e-mail: ekatsantoni@bioacademy.gr, τηλ: 210-6597221

Επιστροφή στην κατηγορία Δελτία Τύπου

TOP

ΕΥΕΞΙΑ - ΠΡΟΛΗΨΗ - ΥΓΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ

  • Βρείτε ένα μέλος του δικτύου Iatrica στην περιοχή σας!

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τη φροντίδα για την υγεία σας, σε ατομικό ή/και οικογενειακό επίπεδο;