• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Παιδιατρικά

iatrica

Γράφει ο Ευθυμίου Παναγιώτης, Παιδίατρος. Οι εναλλαγές του καιρού μέσα στο ίδιο 24ωρο - όταν η μέρα ξεκινά με ήλιο, συνεχίζεται με βροχή ή υγρασία και η θερμοκρασία αυξομειώνεται - θεωρούνται από τους βασικούς ενόχους για τις εποχιακές ιώσεις στα παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Της μόδας έχει αρχίσει να (ξανα)γίνεται το φάσκιωμα των μωρών – μία τακτική που εκριζώθηκε την δεκαετία του ‘80, αλλά τελευταία κάνει δυναμική επανεμφάνιση. Ωστόσο, ένας βρετανός καθηγητής προειδοποιεί τις νέες μητέρες ότι αν το φάσκιωμα ακινητοποιεί τα πόδια του μωρού, μπορεί να καταστρέψει τα ισχία του.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Γράφει ο Σωτήρης Γ. Γιουρούκος, Παιδονευρολόγος, Υφηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Η οζώδης σκλήρυνση (Ο.Σ.) περιγράφηκε από τον Bourneville το 1880. Παλαιότερα χρησιμοποιείτο ο μάλλον αδόκιμος όρος ‘epiloia’ από τις ελληνικές λέξεις επιληψία και άνοια.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Γράφει ο Αδάμος Χατζηπαναγής, Παιδίατρος. Ο βήχας αποτελεί ένα πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα στα παιδιά. Παρά το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές είναι ενοχλητικός για το ίδιο το παιδί, αλλά επίσης για το περιβάλλον του, εντούτοις σπάνια υποκρύπτει κάτι πολύ σοβαρό.

Διαβάστε περισσότερα