Οι γυναίκες πιο συχνά «θύματα» της κατάθλιψης

Τα δύο τρίτα των ασθενών που αναζητούν βοήθεια είναι γυναίκες

Article_show_shutterstock_59993293

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ασθενών που αναζητούν ιατρική φροντίδα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης είναι γυναίκες. 

Σχεδόν 475.000 γυναίκες, όπως δείχνουν επίσημα στοιχεία από το εθνικό σύστημα υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (NHS), παραπέμφθηκαν τον περασμένο χρόνο σε ειδικούς για παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης, ή θεραπείας. Ο αριθμός αυτός στους άντρες ανήλθε στις 274.000.

Τα νούμερα αυτά, που αποκαλύπτουν για πρώτη φορά τον πραγματικό αριθμό των ατόμων που αναζητούν ή παραπέμπονται σε ειδικούς, έδειξαν ακόμη ότι η πλειοψηφία των γυναικών αυτών είναι κάτω των 50 ετών. 
Μάλιστα, πιο πιθανό είναι να αναζητήσουν βοήθεια οι 20άρες.

Ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε ψυχικές ασθένειες, επειδή τείνουν να «μαζεύουν» τα συναισθήματά τους, χωρίς να τα εξωτερικεύουν, σε αντίθεση με τους άντρες οι οποίοι ξεσπούν κάθε φορά που νιώθουν θυμό.

Οι γυναίκες ασθενείς, ωστόσο, είναι λιγότερο πιθανό να παραδεχτούν ότι έχουν κάποιο πρόβλημα, γράφει η Sophie Borland στη Daily Mail.

Μόλις τον περασμένο μήνα, η ετήσια έκθεση του NHS έδειξε ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των Βρετανίδων έπασχε από κατάθλιψη ή ήταν πολύ αγχωμένες.

Η αύξηση στα νούμερα αυτά ευθύνεται εν μέρει στις οικονομικές δυσκολίες, ωστόσο εκφράζονται ανησυχίες ότι οι ασθενείς αρχίζουν να εθίζονται όλο και περισσότερο στα φάρμακα, ενώ και οι γιατροί φαίνεται πως συνταγογραφούν με μεγαλύτερη ευκολία φαρμακευτικές ουσίες στους ασθενείς τους, προσθέτει το δημοσίευμα.

newsbeast.gr

Επιστροφή στην κατηγορία Νευρολογικά/Ψυχιατρικά

TOP

ΕΥΕΞΙΑ - ΠΡΟΛΗΨΗ - ΥΓΕΙΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ

  • Βρείτε ένα μέλος του δικτύου Iatrica στην περιοχή σας!

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τη φροντίδα για την υγεία σας, σε ατομικό ή/και οικογενειακό επίπεδο;