Το σπανάκι δεν αποτελεί μόνο μία πολύ καλή πηγή σιδήρου, αλλά μπορεί να μας προστατεύει και από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, αναφέρουν αμερικανοί ερευνητές.
Διαβάστε περισσότεραΠερίπου 10.000 γονίδια περισσότερα από τον άνθρωπο έχει η ντομάτα, της οποίας το γονιδίωμα αποκωδικοποιήθηκε έπειτα από εννέα χρόνια επιστημονικής έρευνας που διεξήχθη παράλληλα σε 14 χώρες.
Διαβάστε περισσότεραΟρισμένες απλές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ψήνουμε στα κάρβουνα (όπως το να μην «καρβουνιάζουμε» το φαγητό), μπορεί να μας προστατεύσουν από τον καρκίνο, αναφέρουν αμερικανοί ειδικοί.
Διαβάστε περισσότεραΕίναι καλά γνωστό ότι το ελαιόλαδο είναι απαραίτητο για υγιή καρδιά. Πόσο πρέπει να τρώμε, όμως; Την απάντηση βρήκαν ισπανοί επιστήμονες, οι οποίοι ανέλυσαν στοιχεία από περίπου 41.000 ενήλικες.
Διαβάστε περισσότεραΌταν η άσφαλτος λιώνει κάτω από τον καυτό ήλιο, οι αντοχές του οργανισμού δοκιμάζονται – και δίχως τα κατάλληλα «όπλα», κινδυνεύει από προβλήματα όπως η αφυδάτωση, η εξάντληση, η θερμοπληξία και πολλά άλλα.
Διαβάστε περισσότερα