Η πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και ψάρια μεσογειακή διατροφή μειώνει κατά το ήμισυ σχεδόν τον κίνδυνο αναπτύξεως νόσου του Πάρκινσον, αναφέρει η «Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Νευρολογίας» (EJN).
Διαβάστε περισσότεραΟι άνθρωποι που ενημερώνονται συστηματικά για τις επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της Υγείας, είναι πιο υγιείς και ζουν περισσότερο, υποστηρίζουν Ιταλοί ερευνητές.
Διαβάστε περισσότεραΕάν θέλετε να χάσετε βάρος, καλό είναι να προμηθευτείτε ένα... κόκκινο σερβίτσιο! Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως όταν τρώμε από κόκκινα πιάτα και πίνουμε από κόκκινα ποτήρια, μειώνουμε την κατανάλωση φαγητού και ποτού κατά 40%.
Διαβάστε περισσότεραΑμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν για πρώτη φορά, μια έκτη αίσθηση στη γεύση, η οποία σχετίζεται με την αναγνώριση του λίπους από τους γευστικούς υποδοχείς της γλώσσας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Lipid Research.
Διαβάστε περισσότεραH σωστή διαιτητική θεραπεία έχει προταθεί ως μια οικονομική, αποδοτική και μη επεμβατική λύση για τη μείωση κινδύνου εμφάνισης του καρκίνου του προστάτη (Prostate Cancer-PC), καθώς και της εξέλιξής του.
Διαβάστε περισσότερα