Γιατροί και διατροφολόγοι συνήθως συστήνουν την αποφυγή όλων των ζωικών λιπαρών προκειμένου να μειωθεί η χοληστερόλη, αλλά τώρα Δανοί επιστήμονες έρχονται να αντικρούσουν την οδηγία αυτή, αποφαινόμενοι ότι τελικά το τυρί δεν είναι «κακό» και δεν θα πρέπει να εντάσσεται στην ίδια κατηγορία με το βούτυρο.
Διαβάστε περισσότεραΠολλοί από εμάς συνηθίζουμε να σερβίρουμε μεγάλες ποσότητες, να επιτρέπουμε στο μάτι μας να είναι αχόρταγο και να τρώμε όλο μας το φαγητό γιατί είναι η «δύναμή» μας. Για τους περισσότερους η συμπεριφορά αυτή απλά ισοδυναμεί με παραπάνω θερμίδες, για τα άτομα ωστόσο που πάσχουν από διαβήτη η μεγαλύτερη μερίδα μπορεί να οδηγήσει σεσοβαρές επιπλοκές.
Διαβάστε περισσότεραΑν αναζητούσαμε να βρούμε κάποια θετικά στοιχεία μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης ένα από αυτά θα ήταν το θετικό πρόσημο στην κατανάλωση οσπρίων. Tρόφιμα χαμηλού κόστους και συνάμα υψήλης διατροφικής αξίας. Τα όσπρια αποτελούν την καλύτερη πηγή πρωτεϊνών από τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης.
Διαβάστε περισσότεραΓια τους επαγγελματίες οδηγούς τα ταξίδια αποτελούν αληθινό γολγοθά όταν αναγκάζονται να οδηγούν νυσταγμένοι, παρ’ ότι θα προτιμούσαν να κοιμηθούν λίγο ή έστω να πάψουν να νυστάζουν με τη βοήθεια ενός δυνατού καφέ.
Διαβάστε περισσότεραΠοιο να επιλέξουμε για να μην επιβαρύνουμε τον οργανισμό και τη διατροφή μας; H απάντηση λοιπόν στο ποια είναι η καλύτερη επιλογή είναι... και τα δύο!
Διαβάστε περισσότερα