Οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερα δημητριακά, ιδίως ολικής άλεσης, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με νέα διεθνή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal.
Διαβάστε περισσότεραΑν και υπάρχει η πεποίθηση ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού πάσχει από κάποιου είδους τροφική αλλεργία, μόλις το 2-3% του ενήλικου πληθυσμού πάσχει από αυτές.
Διαβάστε περισσότεραΕίναι η εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης – και πολλοί ήδη έχουν περάσει τις πρώτες κρίσεις βήχα, «μπουκώματος» και πυρετού. Αν και το καλό πλύσιμο των χεριών και το αντιγριπικό εμβόλιο είναι οι πρώτες γραμμές άμυνας εναντίον των ιώσεων του αναπνευστικού, η προσεγμένη διατροφή είναι απαραίτητη για γερό ανοσοποιητικό.
Διαβάστε περισσότεραΠολλές επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι ο καφές, στα πλαίσια πάντα μιας ισορροπημένης διατροφής, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 (T2D), ρυθμίζοντας πιο αποτελεσματικά τη γλυκόζη και την ινσουλίνη.
Διαβάστε περισσότεραΗ Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία και ηΕυρωπαϊκή Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης, ανασκοπώντας τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, ανανέωσαν πολύ πρόσφατα τις διατροφικές οδηγίες για τη διαχείριση των δυσλιπιδαιμιών.
Διαβάστε περισσότερα