• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Διατροφή & Φυσική Κατάσταση

iatrica

Ζωτικής σημασίας ο χρόνος από τη συγκομιδή μέχρι το τραπέζι μας. Τα λαχανικά αποτελούν μία πολύ σημαντική ομάδα τροφίμων και προσθέτουν γεύση, υφή και χρώμα σε οποιοδήποτε γεύμα μας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη λαχανικών ανέρχεται σε 3 μερίδες.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Όπου ακούς πολλά κεράσια... κράτα και μεγάλο καλάθι! Αντιστρέφοντας τη λαϊκή παροιμία δίνουν στον οργανισμό ποικιλία θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων ικανά να συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του, στην πρόληψη και άλλοτε στη θεραπεία πολλών νοσημάτων και εκφυλιστικών παθήσεων.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Τα junk food περισσεύουν σε κάθε γραφείο που... σέβεται τον εαυτό του. Δεν είναι μόνο οι τυρόπιτες, τα κρουασάν και οι κάθε είδους λιχουδιές που σερβίρονται στα κυλικεία, ούτε τα ταχυφαγεία που είθισται να δημιουργούνται γύρω από τα επαγγελματικά κτήρια.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Οι πολλοί θάνατοι που τα τελευταία χρόνια έχουν προκληθεί σε ασθενείς με ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο και αιμορραγική διάρροια συνδεόμενη με λοίμωξη από E. coli, που παράγει Shiga τοξίνη (STEC), σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, προβληματίζουν πολίτες και ειδικούς.

Διαβάστε περισσότερα