Σε γενικές γραμμές, είναι γνωστό πως μικρή κατανάλωση αλκοόλ είναι ευεργετική για την υγεία, ενώ η υπέρμετρη κατανάλωση είναι επιβλαβής.
Διαβάστε περισσότεραΖωτικής σημασίας ο χρόνος από τη συγκομιδή μέχρι το τραπέζι μας. Τα λαχανικά αποτελούν μία πολύ σημαντική ομάδα τροφίμων και προσθέτουν γεύση, υφή και χρώμα σε οποιοδήποτε γεύμα μας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη λαχανικών ανέρχεται σε 3 μερίδες.
Διαβάστε περισσότεραΌπου ακούς πολλά κεράσια... κράτα και μεγάλο καλάθι! Αντιστρέφοντας τη λαϊκή παροιμία δίνουν στον οργανισμό ποικιλία θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων ικανά να συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του, στην πρόληψη και άλλοτε στη θεραπεία πολλών νοσημάτων και εκφυλιστικών παθήσεων.
Διαβάστε περισσότεραΤα junk food περισσεύουν σε κάθε γραφείο που... σέβεται τον εαυτό του. Δεν είναι μόνο οι τυρόπιτες, τα κρουασάν και οι κάθε είδους λιχουδιές που σερβίρονται στα κυλικεία, ούτε τα ταχυφαγεία που είθισται να δημιουργούνται γύρω από τα επαγγελματικά κτήρια.
Διαβάστε περισσότεραΟι πολλοί θάνατοι που τα τελευταία χρόνια έχουν προκληθεί σε ασθενείς με ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο και αιμορραγική διάρροια συνδεόμενη με λοίμωξη από E. coli, που παράγει Shiga τοξίνη (STEC), σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, προβληματίζουν πολίτες και ειδικούς.
Διαβάστε περισσότερα