• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Γυναίκα

iatrica

Ολο και περισσότερες γυναίκες πενήντα και εξήντα ετών σε όλο τον δυτικό κόσμο αποφασίζουν να κάνουν το πρώτο τους παιδί σε τόσο μεγάλη ηλικία, χάρη στις νέες μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Οι επιστήμονες, όμως, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους κινδύνους που παραμονεύουν για μητέρα και παιδί.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Οι γυναίκες που απολαμβάνουν ένα-δύο ποτά σε καθημερινή βάση, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γιορτάσουν γερές και δυνατές τα 70 τους χρόνια απ' ό,τι όσες πίνουν περισσότερο ή καθόλου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Όλη η οικογένεια περιμένει με μεγάλη αγωνία τον ερχομό του καινούριου μωρού. Η γέννηση ενός μωρού σκορπίζει παντού χαρά. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις (μια στις δέκα γυναίκες) που τα συναισθήματα της μητέρας δεν είναι ευχάριστα μετά τη γέννηση του παιδιού. Μην πανικοβάλλεστε, χρειάζεστε στοργή και την κατάλληλη ιατρική φροντίδα και όλα θα πάνε καλά.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Η κρατούσα άποψη για τα καρδιαγγειακά επεισόδια στις γυναίκες δεν φαίνεται να ισχύει, υποστηρίζουν ερευνητές στο British Medical Journal: ο κίνδυνος δεν αυξάνεται απότομα μετά την εμμηνόπαυση, αλλά αντίθετα ακολουθεί μια σταθερή ανοδική πορεία με την πάροδο των χρόνων, όπως ακριβώς συμβαίνει και στους άνδρες.

Διαβάστε περισσότερα