• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Καρδιολογικά/Αγγειακά

iatrica

Οι μισοί σχεδόν από τους ανθρώπους που παθαίνουν έμφραγμα της καρδιάς πεθαίνουν προτού φτάσουν στο νοσοκομείο. Οι περισσότεροι από αυτούς που το ξεπερνούν και καταφέρνουν να αναρρώσουν υφίστανται μόνιμη βλάβη στην καρδιά κατά την πρώτη ώρα.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Η καρδιακή ανεπάρκεια αποτελεί την τελική κοινή οδό των περισσοτέρων καρδιοπαθειών οργανικών και μη. Απαρτιζόμενη από μια ομάδα κλινικών συμπτωμάτων και εκδηλώσεων με συναρπαστικούς παθοφυσιολογικούς μηχανισμούς και πολλά παράδοξα, δεν έχει απλό ορισμό που να την περιγράφει με ακρίβεια...

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Ένα φάρμακο που κάνει την καρδιά να αυτοεπιδιορθώνεται δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ποντίκια, σκορπώντας ελπίδες πως σε μια δεκαετία θα είναι δυνατό να διορθώνονται οι βλάβες που προκαλεί το έμφραγμα.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Η πολλή δουλειά -αποδεδειγμένα πλέον- τρώει τον αφέντη. Οι άνθρωποι που εργάζονται περισσότερες από 11 ώρες καθημερινά και όχι τις συνηθισμένες επτά έως οκτώ ώρες, αντιμετωπίζουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να πάθουν έμφραγμα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Η απότομη έντονη σωματική δραστηριότητα, ίσως αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφράγματος ή άλλου μοιραίου καρδιακού επεισοδίου, ιδίως για τους ανθρώπους που κάνουν καθιστική ζωή και δεν ασκούνται τακτικά.

Διαβάστε περισσότερα