• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Χορήγηση μεθαδόνης και από τέσσερα στρατιωτικά νοσοκομεία

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει εξαλειφθεί η λίστα της ντροπής, με 7.000 χρήστες ναρκωτικών που βρίσκονται σε αναμονή να έχουν ενταχθεί στα προγράμματα απεξάρτησης. Αυτό το στοίχημα βάζει το υπουργείο Υγείας μέσω του προγράμματος χορήγησης μεθαδόνης από τα νοσοκομεία. Σε αυτά προστίθενται και τέσσερα στρατιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα...

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει εξαλειφθεί η λίστα της ντροπής, με 7.000 χρήστες ναρκωτικών που βρίσκονται σε αναμονή να έχουν ενταχθεί στα προγράμματα απεξάρτησης. Αυτό το στοίχημα βάζει το υπουργείο Υγείας μέσω του προγράμματος χορήγησης μεθαδόνης από τα νοσοκομεία. Σε αυτά προστίθενται και τέσσερα στρατιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, που ξεκινούν τη χορήγηση υποκατάστατων και σε στρατεύσιμους και σε πολίτες.
Τα στρατιωτικά νοσοκομεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι το 414 στην Πεντέλη, το Στρατόπεδο Βαρίτη στο Γουδή σε άμεση συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, ειδική μονάδα στο 424 στη Θεσσαλονίκη και το 404 στη Λάρισα.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας Πάνο Μπεγλίτη, θα δοθούν ισχυρά κίνητρα σε όσους στρατεύσιμους είναι εξαρτημένοι και δηλώσουν πως επιθυμούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα απεξάρτησης. «Η θητεία τους θα μειωθεί κατά τρεις μήνες και θα υπηρετήσουν μόνο έξι.
Αυτό θα ισχύσει στην επόμενη σειρά που πρόκειται να καταταγεί», είπε ο κ. Μπεγλίτης, δηλαδή στη σειρά Αυγούστου - Σεπτεμβρίου. «Ισως προχωρήσουμε και στην εκμηδένιση της στρατιωτικής θητείας, εάν έχουμε ανταπόκριση», πρόσθεσε ο υπουργός Αμυνας.
Επιπλέον, αναδρομικά ισχύει από τις 17 Ιουνίου ότι όσοι οπλίτες είχαν πάρει αναβολή από τον Στρατό για λόγους εξάρτησης από ναρκωτικά, έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την απεξάρτηση σε κέντρα θεραπείας και ενταχθούν μέσα σε πέντε μήνες στον Στρατό, απολύονται οριστικά από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες ημερολογιακά στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε πως την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά η χορήγηση μεθαδόνης στη Θεσσαλονίκη στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο, Αγ. Παύλος, Παπανικολάου Αγ. Δημήτριος και ΑΧΕΠΑ και στις 16 Σεπτεμβρίου ξεκινά η εφαρμογή σε 15 νοσοκομεία στην Αττική.
ΠΗΓΗ:tanea.gr