• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Αντιδρά ο ΙΣΑ στα νομοσχέδια Λοβέρδου

Την έντονη αντίδραση του κλάδου στον καταιγισμό νομοθετικών παρεμβάσεων του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, εκφράζει η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ).

Την έντονη αντίδραση του κλάδου στον καταιγισμό νομοθετικών παρεμβάσεων του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, εκφράζει η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ).

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή και με αφορμή την έκτακτη γενική συνέλευση του Σαββάτου, ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

'Ο υπουργός Υγείας συνεχίζει και εν μέσω θέρους να νομοθετεί κατά ριπάς. Με κάθε όμως νέο νομοθέτημά του υποβαθμίζει όλο και περισσότερο τις παροχές υγείας ποιοτικά και ποσοτικά και συγχρόνως στραγγαλίζει επαγγελματικά τον ιατρικό κόσμο.

Δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ότι περικόπτοντας συνεχώς τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία δεν καταφέρνει τίποτε άλλο απ’ το να διογκώνει τη συμμετοχή του οικογενειακού προϋπολογισμού σ’ αυτές.

Ο κ. Λοβέρδος έχει εγκλωβιστεί στις υποδείξεις της τρόικας και αναγκάζει μ’ αυτό το νομοθέτημα τον κόσμο να βάζει το χέρι και πιο βαθειά στην τσέπη του.

Είναι ένα νομοθέτημα αποσπασματικό και απαράδεκτο και τα όποια ενδεχομένως θετικά του σημεία εξανεμίζονται μέσα στη γενική του φιλοσοφία και κατεύθυνση και γι’ αυτό απορρίπτεται από τον ΙΣΑ.

Ο ιατρικός κόσμος έχει πεισθεί ότι η πρόταση της κυβέρνησης για τον ΕΟΠΥΥ βλάπτει τους ασφαλισμένους και είναι απαξιωτική, υποτιμητική έως εξευτελιστική για τους ίδιους και γι’ αυτό θα αρνηθεί να τον στελεχώσει σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Μπροστά σ’ αυτό το πρόβλημα ο υπουργός Υγείας προσπαθεί να παραπλανήσει τους γιατρούς και να τους δελεάσει ότι αυτοί θα μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να συμμετέχουν έως μία φορά τη βδομάδα στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων. Αυτόν τον εμπαιγμό δεν θα τον αποδεχτούν οι γιατροί.

Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Λοβέρδος υλοποιεί υπόσχεσή του προς τους πανεπιστημιακούς γιατρούς και τους επιτρέπει να διατηρούν ιατρείο και εκτός νοσοκομείου'.

ΠΗΓΗ:iatronet.gr