• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Αναβάλλουν την εγκυμοσύνη λόγω οικονομικής κρίσης

Μία στις τέσσερις γυναίκες αλλάζουν τον οικογενειακό προγραμματισμό τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση.

Μία στις τέσσερις γυναίκες αλλάζουν τον οικογενειακό προγραμματισμό τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση.

Όπως έδειξε, μία στις δέκα αποφασίζουν να αφήσουν για αργότερα τις προσπάθειες σύλληψης, ενώ το 15% αποφασίζουν να μην δοκιμάσουν καν.

Στην δημοσκόπηση συμμετείχαν 2.500 Βρετανίδες, ηλικίας 30 έως 45 ετών, η μία στις τέσσερις εκ των οποίων αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη σύλληψη και γι’ αυτό προγραμμάτιζαν να στραφούν στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Από αυτές, ωστόσο, η μία στις πέντε δήλωσαν πως το κόστος είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, με το 12% να λένε πως αδυνατούν να αρχίσουν την όλη διαδικασία ή να κάνουν τον επαναληπτικό κύκλο της εξωσωματικής.

Παρ’ όλα αυτά, το 94% των γυναικών δήλωσαν έτοιμες να θυσιάσουν τα πάντα για να αποκτήσουν ένα παιδί – ακόμα και τις εξόδους, τα έξοδα για την εμφάνισή τους και την ασφάλισή τους για να πάρουν κάποτε σύνταξη.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για το περιοδικό Red, έδειξε ακόμα πως απ’ όσες τελικά κάνουν υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, οι περισσότερες χρησιμοποιούν τις οικονομίες τους, ενώ το 17% παίρνει λεφτά από την οικογένειά του, το 13% δουλεύει υπερωρίες και το 13% χρεώνει πιστωτικές κάρτες.

Ο δρ Πήτερ Μπόουεν-Σίμπκινς, ιατρικός διευθυντής στην Women’s Clinic του Λονδίνου, λέει πως πολλές ασθενείς επιλέγουν πλέον λιγότερους κύκλους εξωσωματικής.

Όντως, η νέα δημοσκόπηση έδειξε πως από τις γυναίκες που έκαναν εξωσωματική, το 38% έκανε μόνο μία προσπάθεια, ενώ μόλις το 10% είχαν κάνει πάνω από πέντε.

Ο δρ Μπόουεν-Σίμπκινς παραδέχεται πως οι γυναίκες κάνουν πλέον λιγότερους κύκλους εξωσωματικής, αλλά πιστεύει πως αυτό οφείλεται και στο ότι έχουν βελτιωθεί τα ποσοστά επιτυχίας των μεθόδων, φτάνοντας το 39% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

«Η δημοσκόπηση δείχνει πως η κρίση έχει πλήξει το τελευταίο έτος τις γυναίκες και τις οικογένειές τους, αναγκάζοντας πολλές να αναβάλλουν ή να ξανασκεφτούν εάν θα κάνουν παιδί», δήλωσε ο κ. Σαμ Μπέικερ, εκδότης του περιοδικού Red.

ΠΗΓΗ:Web Only, ygeia.tanea.gr