• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Την Τρίτη στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ

Την Τρίτη εισάγεται προς συζήτηση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης και την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ.

Την Τρίτη εισάγεται προς συζήτηση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης και την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ.

Όπως δήλωσαν τόσο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, όσο και οι υφυπουργοί, Μ.Τιμοσίδης και Μ.Μπόλαρης, το σχέδιο νόμου αποδεικνύει ότι με κατάλληλες κινήσεις ο ευαίσθητος χώρος της Πρόνοιας μπορεί όχι μόνο να διασωθεί αλλά και να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες με λιγότερους πόρους.

Η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ δήλωσαν ότι επιφυλάσσονται να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως ορισμένα από τα άρθρα του θα τα ψηφίσουν. 

Οι εισηγητές των δυο κομμάτων Αθ. Γιαννόπουλος και Ουρανία Παπανδρέου, παρ' ότι ανέφεραν ότι πολλά σήμερα δεν λειτουργούν σωστά, εξέφρασαν επιφυλάξεις για το σχέδιο νόμου, με κύριο ερώτημα αν θα βοηθήσουν τα νέα μέτρα στην καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία των δομών ή θα τις υποβαθμίσουν περισσότερο. 

Από το ΚΚΕ ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους και από το ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχάλης Κριτσωτάκης δήλωσαν κατηγορηματικά πως το καταψηφίζουν, αναφέροντας πως πρόκειται για σχέδια τα οποία εμφανίστηκαν πριν την οικονομική κρίση και τώρα με αφορμή αυτή. «Έχουν σαν σκοπό την ιδιωτικοποίηση του τομέα της Υγείας και σε ό,τι απομείνει στο Δημόσιο επέρχεται η πλήρης εμπορευματοποίησή του, ενώ λαμβάνονται αντιλαϊκά μέτρα στην Υγεία και Πρόνοια» είπαν. 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Τσούρας ζήτησε να απαλειφθεί η διάταξη που αφορά στους πανεπιστημιακούς και να ισχύει για αυτούς ό,τι προβλέπεται στον νόμο του υπουργείου Παιδείας.

ΠΗΓΗ:tanea.gr