• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Από ιδιωτικά φαρμακεία τα ′ακριβά′ φάρμακα του ΙΚΑ

Νέα παράταση – αυτή τη φορά μέχρι νεωτέρας – στη χορήγηση των 'ακριβών' φαρμάκων από τα ιδιωτικά φαρμακεία, δίνει με εγκύκλιό του ο διοικητής του ΙΚΑ.

Νέα παράταση – αυτή τη φορά μέχρι νεωτέρας – στη χορήγηση των 'ακριβών' φαρμάκων από τα ιδιωτικά φαρμακεία, δίνει με εγκύκλιό του ο διοικητής του ΙΚΑ.

Ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος σημειώνει στο έγγραφό του ότι 'στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση των ασφαλισμένων των εντασσόμενων Ταμείων, σάς ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η χορήγηση των φαρμάκων από τα ιδιωτικά φαρμακεία, μέχρι νεωτέρας...'.

Με ανάλογο έγγραφο που είχε στείλει στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο διοικητής του ΙΚΑ είχε δώσει παράταση έως την 1η Νοεμβρίου.

Περιπέτεια

Η...περιπέτεια με τα 'ακριβά' φάρμακα, ταλαιπωρεί τους ασφαλισμένους, πολλοί από τους οποίους πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, όπως καρκίνο και αυτοάνοσα.

Τα σκευάσματα αυτά χορηγούνταν από φαρμακεία του ΙΚΑ ή δημόσια νοσοκομεία. Πολλά δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, ωστόσο, είχαν δηλώσει αδυναμία να τα χορηγήσουν, λόγω της οικονομικής στενότητας που αντιμετωπίζουν.

Η διαδικασία που έχει προβλέψει το ΙΚΑ για χορήγησή τους από ιδιωτικά φαρμακεία, εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα.

Τα ιδιωτικά φαρμακεία χορηγούν τα φάρμακα, αφού ο ασθενής υποβάλει συνημμένη γνωμάτευση του κρατικού νοσοκομείου, η οποία αναφέρει ότι το φαρμακείο του νοσοκομείου δεν διαθέτει το φάρμακο. 

Πρέπει, επίσης, να υποβάλει και συνταγή γιατρού του ΙΚΑ, στην οποία θα αναφέρεται ότι τα φάρμακα υψηλού κόστους δεν διατίθενται από φαρμακεία του ΙΚΑ (ένδειξη ΄στερείται').

ΠΗΓΗ:iatronet.gr