• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Νέο πρόβλημα με την περίθαλψη στον ΕΟΠΥΥ

Σε αδιέξοδο – πριν καν ξεκινήσει – οδηγείται ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Σε αδιέξοδο – πριν καν ξεκινήσει – οδηγείται ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Με e – mail του προς τους συμβεβλημένους γιατρούς, ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γεράσιμος Βουδούρης τούς καλεί να συνταγογραφούν, για όλους τους ασφαλισμένους, ως να είναι συμβεβλημένοι με το ΙΚΑ.

Η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ δεν έχουν παραλάβει συνταγολόγια του ΙΚΑ. Κάλεσε, δε, τα μέλη του να μην τα παραλάβουν.

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν για την επίσκεψη από την τσέπη τους και στη συνέχεια θα ζητούν το ποσό από το ασφαλιστικό τους Ταμείο.

Ο ΙΣΑ θεωρεί ότι ο κ. Βουδούρης επιχειρεί με πρόχειρο και ανεύθυνο τρόπο να αλλάξει τον τρόπο συνταγογράφησης:

'Με ένα καταιγισμό πρόχειρων και αλληλοαναιρούμενων sms και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, κατάργησαν τα συνταγολόγια του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ και κάλεσαν τους γιατρούς να συνταγογραφούν στα συνταγολόγια του ΙΚΑ.

Ωστόσο, οι γιατροί δεν έχουν προμηθευτεί τα συνταγολόγια, διότι δεν έχει υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση με τον Φορέα'.

Ίδιο τρόπο

Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν να συνταγογραφούν όπως κάνουν μέχρι σήμερα και να μην υπακούσουν στις πρόχειρες εντολές των δοτών διοικητών.

Επίσης, καλεί τους φαρμακοποιούς μέσα από τα συλλογικά τους όργανα να απειθαρχήσουν στα sms του ΕΟΠΥΥ και να συνεχίσουν κανονικά να δέχονται τις συνταγές.

Επιπρόσθετα, επισημαίνουν ότι το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι ανέτοιμο να υποδεχθεί το όγκο των ασθενών, με αποτέλεσμα να βγαίνει συχνά, εκτός λειτουργίας και να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr