• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Μείωση τιμής 92% σε νοσοκομειακό φάρμακο κατά την δημοπρασία Νοεμβρίου

Μείωση της τιμής, της τάξης του 92% επετεύχθη στην πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία του Νοεμβρίου για τα νοσοκομειακά φάρμακα.

Μείωση της τιμής, της τάξης του 92% επετεύχθη στην πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία του Νοεμβρίου για τα νοσοκομειακά φάρμακα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου υγείας ολοκληρώθηκε η δημοπρασία για την προμήθεια όλων των νοσοκομείων της χώρας με την ουσία σιπροφλοξανίνη (δραστικό αντιβιοτικό χωρίς εμπορική ονομασία), για την οποία η προϋπολογισθείσα δαπάνη ήταν 5.200.000 ευρώ και μέσω της δημοπρασίας αγοράστηκε μόνο με 420.000 ευρώ.

Σε σχετική δήλωση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου με την οποία ευχαριστεί τον υφυπουργό Μ. Τιμοσίδη και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ν. Πολύζο για την εξοικονόμηση που πέτυχαν με την ηλεκτρονική δημοπρασία, ανφέρεται: «Στην προκείμενη περίπτωση η δραστική ουσία έτυχε να είναι γενόσημο. Δηλαδή, επιτυγχάνεται και ο άλλος μας στόχος, που είναι στόχος πανευρωπαϊκός - δεν είναι μόνο ελληνικός - της προώθησης των γενοσήμων. Και τέλος να πω ότι «έτυχε» να είναι ελληνική η εταιρεία».

ΠΗΓΗ:skai.gr