• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Πόσο επηρεάζει η κρίση το... σεξ των Ελλήνων

Το ξέρατε ότι οι Έλληνες (δηλώνουν ότι) έχουν κατά μέσο όρο 30 διαφορετικούς σεξουαλικούς συντρόφους στην διάρκεια της ζωής τους και καταλαμβάνουν την... πρώτη θέση στον σχετικό διαγωνισμό μεταξύ όλων των ευρωπαίων εραστών;

Το ξέρατε ότι οι Έλληνες (δηλώνουν ότι) έχουν κατά μέσο όρο 30 διαφορετικούς σεξουαλικούς συντρόφους στην διάρκεια της ζωής τους και καταλαμβάνουν την... πρώτη θέση στον σχετικό διαγωνισμό μεταξύ όλων των ευρωπαίων εραστών; Κι όμως! Αυτό καταδεικνύει παγκόσμια έρευναπου διοργάνωσε γνωστή εταιρεία προφυλακτικών, αφού στον σχετικό τομέα σεξουαλικής δραστηριότηταςακολουθούν δεύτεροι και... καταϊδρωμένοι οι Ισπανοί με 20 διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους και πιο πίσω οι«ξενέρωτοι» Γάλλοι με 19και οι επίσης«ξενέρωτοι» Γερμανοί με 17. Βλέπετε, αυτοί μπορεί να έχουν λεφτά, εμείς όμως είμαστε οι περίφημοι «greek lovers»!


Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι Έλληνες αποδεικνύεται ότι είναι και οι πιο «άτακτοι» στα ερωτικά τους, αφού εύκολα φτάνουν στην... απιστία. Ένας στους πέντε Έλληνες που έχουν σταθερή ερωτική σχέση παραδέχονται ότι έχουν απατήσει την σύντροφό τους. Πιο συγκεκριμένα, το 22% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δηλώνει ότι έχει ««κερατώσει», ενώ στον συγκεκριμένο τομέα μας ακολουθούν οι Ιταλοί με ποσοστό 18% και οι Γερμανοί σε ποσοστό 11%. Μάλιστα, ένα ενδιαφέρον ποσοστό της τάξεως του 8% των ανδρών στην χώρα μας δεν αρκείται σε μία παράλληλη σχέσηκαι δηλώνει ότι έχει ταυτοχρόνως επαφές με τρεις ή και ακόμα περισσότερες συντρόφους!


Τα βήματα των ανδρών ακολουθούν όμως και οι Ελληνίδες, αν και έχουν ακόμα δρόμο για να τους φτάσουν. Μία στις δέκα συμπατριώτισσές μας με μόνιμη σχέση δηλώνουν ότι έχουν απατήσει το άλλο τους μισό, ενώ ποσοστό 4% δηλώνει ότι τους αρέσουν οι παράλληλες σχέσεις με τρεις ή και παραπάνω συντρόφους. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι γυναίκες στην χώρα μας δηλώνουν κατά μέσο όρο 10 διαφορετικούς συντρόφους στην σεξουαλική ζωή τους, όσους δηλαδή δηλώνουν και οι Γαλλίδες με τις Αγγλίδες. Πιο πάνω, ωστόσο, βρίσκονται οι Γερμανίδες με 12 ερωτικούς συντρόφους (αλλά θα αποφύγουμε τον χαρακτηρισμό για την Μέρκελ και τις συμπατριώτισσές της).


Τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας, έδειξε πάντως ότι  μπορεί να είμαστε καλοί και... δραστήριοι στο κρεβάτι, ωστόσο αδιαφορούμε για θέματα σεξουαλικής υγείας και δεν χρησιμοποιούμε κάποια μέθοδο προφύλαξης ενάντια στο Aids και τα άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ακόμα και κατά τη διάρκεια της πρώτης επαφής. Το 42% όσων κάνουν σεξ χωρίς προφύλαξη δηλώνει ότι έχει την πεποίθηση ότι το έτερον ήμισυ δεν είναι φορέας κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος, ενώ το 26% παραδέχεται ότι δεν είναι βέβαιο για το αν ο/η σύντροφός τους έχει μολυνθεί στο παρελθόν αλλά... ρισκάρει. Μάλιστα, μία στις τρεις ελληνίδες δηλώνει ότι δεν πήρε προφυλάξεις ούτε καν στη πρώτη της επαφή.


Πάντως, το 27% των Ελλήνων παραδέχονται ότι ήταν ένα λάθος η μη χρησιμοποίηση προφυλακτικού και μετανιώνει για αυτό. Τέλος, το 75% των Ελληνίδων και το 68% των Ελλήνων συμφώνησαν ότι θα ήθελαν να είναι περισσότερο ενημερωμένοι σχετικά με το HIV/AIDS, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν σημεία που δεν γνωρίζουν. Η έρευνα διενεργήθηκε από την «Durex» σε 35 χώρες μέσω ίντερνετ και μέσω προσωπικών συνεντεύξεων, από την εταιρεία ερευνών «Harris Interactive». Συνολικά έλαβαν μέρος  29.003 ενήλικοι σε 36 χώρες από τις 6 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 3 Οκτωβρίου του 2011.

 

ΠΗΓΗ:star.gr