• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Οι άντρες δεν σκέφτονται μονίμως το σεξ - υπάρχει και το φαγητό...

Το γνωμικό που θέλει τους άντρες να σκέφτονται το σεξ περισσότερο από τις γυναίκες είναι αληθινό – και αμερικανοί ερευνητές το επιβεβαίωσαν ζητώντας από νέους και νέες να καταγράφουν καθημερινά και επί μία εβδομάδα ό,τι σκέφονται.

Το γνωμικό που θέλει τους άντρες να σκέφτονται το σεξ περισσότερο από τις γυναίκες είναι αληθινό – και αμερικανοί ερευνητές το επιβεβαίωσαν ζητώντας από νέους και νέες να καταγράφουν καθημερινά και επί μία εβδομάδα ό,τι σκέφονται.

Όμως τα ευρήματα της μελέτης τους προκαλούν έκπληξη, διότι ναι μεν οι άντρες σκέφονται συχνά το σεξ, αλλά σχεδόν... 8.000 φορές λιγότερο απ’ ό,τι πίστευαν έως τώρα οι ειδικοί.

Επιπλέον, εξίσου συχνά σκέφτονται και το φαγητό, ενώ ο ύπνος επίσης είναι ένα θέμα που απασχολεί συχνά-πυκνά τη σκέψη τους.

Ο μέσος άντρας, λοιπόν, σκέφτεται το σεξ 19 φορές την ημέρα, σύμφωνα με την μελέτη των επιστημόνων του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο.

Δεύτερη κυριότερη έγνοια τους είναι το φαγητό, το οποίο σκέφονται 18 φορές την ημέρα, ενώ με τον ύπνο επίσης έχουν ένα θέμα, καθώς απασχολεί το μυαλό τους 11 φορές την ημέρα.

Τα ευρήματα αυτά αντικρούουν σε σημαντικό βαθμό προγενέστερα, που είχαν δείξει πως οι άντρες ασχολούνται ασταμάτητα με το σεξ όταν δεν κοιμούνται, φθάνοντας στο σημείο να το σκέφτονται κάθε 7 δευτερόλεπτα – ή 8.000 φορές μέσα στις 16 ώρες του 24ωρου που είναι ξύπνιοι.

Ακόμα κι έτσι, όμως, οι άντρες σκέφτονται το σεξ με σχεδόν διπλάσια συχνότητα απ’ ό,τι οι γυναίκες, δεδομένου ότι η μελέτη έδειξε πως εκείνες το συλλογίζονται μόνο 10 φορές την ημέρα. Οι γυναίκες σκέφτονται επίσης λιγότερο το φαγητό και το ύπνο – 15 και 8,5 φορές αντιστοίχως.

Η μελέτη

Πως μπορεί, όμως, από το 8.000 να φτάνουμε σήμερα στο 19; Οι ερευνητές εξηγούν στην «Επιθεώρηση Έρευνας του Σεξ» (JSR), ότι στις προγενέστερες μελέτες οι εθελοντές συχνά έπρεπε να υπολογίσουν πόσο συχνά σκέφτονται το σεξ.

Στην παρούσα μελέτη, όμως, τους ζητήθηκε να χρησιμοποιούν έναν καταμετρητή κάθε φορά που περνούσε από το μυαλό τους το σεξ, το φαγητό ή ο ύπνος.

Στη μελέτη συμμετείχαν 163 γυναίκες και 120 άνδρες, ηλικίας 18 έως 25 ετών. Οι 59 από αυτούς σημείωναν πόσο συχνά σκέφτονταν το φαγητό, οι 61 πόσο συχνά σκέφτονταν τον ύπνο και οι 163 πόσο συχνά σκέφτονταν το σεξ.

Πριν αρχίσει η μελέτη, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτηματολόγια, που είχαν σχεδιαστεί ώστε να αξιολογήσουν τη συμπεριφορά τους απέναντι στο σεξ, στο φαγητό και στον ύπνο.

Δήλωσαν επίσης πόσες φορές πιστεύουν ότι σκέφτονται κάθε ένα από τα τρία ξεχωριστά. Όλοι τους τέλος εφοδιάστηκαν με έναν ειδικό καταμετρητή, τον οποίο χρησιμοποιούσαν κάθε φορά που περνούσε από το μυαλό τους το θέμα που τους είχε ανατεθεί.

Μέχρι 388 φορές!

Μια προσεκτική ματιά στα ευρήματά τους αποκαλύπτει πως οι νεαροί σκέφτονταν το σεξ από 1 έως 388 φορές την ημέρα, με τον μέσο όρο να είναι οι 19 φορές. Αντίστοιχα, οι γυναίκες το σκέφτονταν από 1 έως 140 φορές την ημέρα, με τον μέσο όρο να είναι οι 10.

Οι ερευνητές τόνισαν πως το εύρος της διακύμανσης στις γυναίκες επίσης τους προξένησε μεγάλη έκπληξη.

Τα ευρήματα δείχνουν επίσης πως οι άντρες που ήταν άνετοι με την σεξουαλικότητά τους, βάσει των απαντήσεων στα ερωτηματολόγια, ήταν αυτοί που σκέφτονταν περισσότερο το σεξ.

Αντιθέτως, οι γυναίκες που θεωρούσαν ότι το πιο σημαντικό είναι να έχουν «κοινωνικώς αποδεκτή» συμπεριφορά, το σκέφτονταν λιγότερο.

Ένα άλλο εύρημα ήταν πως άντρες και γυναίκες πίστευαν πως σκέφτονται το σεξ, το φαγητό και τον ύπνο πολύ συχνότερα απ’ ό,τι τελικά το έκαναν στην πραγματικότητα.



ΠΗΓΗ: Web Only, ygeia.tanea.gr