• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Φθηνότερο βρεφικό γάλα στα σούπερ μάρκετ

Από τα ράφια του σουπερ – μάρκετ και άλλα σημεία λιανικής πώλησης θα μπορούν να προμηθεύονται πλέον οι καταναλωτές το βρεφικό γάλα έως έξι μηνών.

Από τα ράφια του σουπερ – μάρκετ και άλλα σημεία λιανικής πώλησης θα μπορούν να προμηθεύονται πλέον οι καταναλωτές το βρεφικό γάλα έως έξι μηνών. Η σχετική Υπουργική Απόφαση υπεγράφη από τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας, βάζοντας έτσι οριστικό τέλος στην μέχρι πρότινος αποκλειστική πώληση του από τα φαρμακεία.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης γίνεται λόγος για «αναχρονιστικό κανονιστικό περιορισμό», που μεταξύ άλλων είχε οδηγήσει στην εκτίναξη της τιμής του βρεφικού γάλατος.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «με βάση έρευνα που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα, διαπιστώθηκε ότι οι τιμές στα συγκεκριμένα παρασκευάσματα κινούνταν σε αδικαιολόγητα υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τις αντίστοιχες τιμές των παρασκευασμάτων 2ης (6-12 μηνών) και 3ης (1 έτους και άνω) βρεφικής ηλικίας, τα οποία διατίθενται ελεύθερα στην αγορά. Ενώ αντίστοιχα ήταν τα ευρήματα και για τις τιμές πώλησης των σκευασμάτων αυτών σε άλλες χώρες της Ε.Ε».

 

Πηγή : Web Only, ygeia.tanea.gr