• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Όταν το άγχος «πνίγει» την ερωτική ζωή

Το καθημερινός άγχος που απορρέει από τον σύγχρονο τρόπο ζωής επηρεάζει σαφώς αρνητικά την σεξουαλική σας ζωή.

Είμαστε ένα νέο παντρεμένο ζευγάρι, εργαζόμαστε πολύ, αλλά πνιγόμαστε στο καθημερινό άγχος, με αποτέλεσμα το σεξ να μην λειτουργεί πάντα καλά. Υπάρχουν κάποιες «καλές καθημερινές συνήθειες» που μπορούν να μας βοηθήσουν να ανακτήσουμε την σεξουαλική μας υγεία;

Το καθημερινός άγχος που απορρέει από τον σύγχρονο τρόπο ζωής επηρεάζει σαφώς αρνητικά την σεξουαλική σας ζωή. Για παράδειγμα οι συσσωρευμένες αρνητικές σκέψεις που κουβαλάτε άθελά σας στο τέλος της ημέρας, η σωματική κούραση μετά από μια κοπιαστική από ψυχολογικής άποψης μέρας, το διάχυτο και βαρύ συναίσθημα του άγχους που «σκοτώνει» την καλή διάθεση ακόμη και όταν οι συγκυρίες είναι θετικές, και η γενικότερη συρρίκνωση του «καλού» απέναντι σε μια μόνιμη αίσθηση ευθύνης και απειλής, όλα μαζί αφαιρούν την πηγαία ερωτική σας διάθεση. 

Η διαχείριση του άγχους με γνώμονα τον σεβασμό και την προτεραιότητα απέναντι στην ποιότητα της προσωπικού χώρου και χρόνου απαιτείται. Επιπροσθέτως, ο γενικότερος τρόπος ζωής σας που περιλαμβάνει την υγιεινή διατροφή, την αποφυγή καταχρήσεων και την σωματική άσκηση θα επηρεάσει θετικά την σεξουαλική σας ευεξία. 

Η Μυρσίνη Κωστοπούλου είναι διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας-ψυχοθεραπεύτρια, email myrsi@hol.gr

ΠΗΓΗ: ygeia.tanea.gr