• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Η χρήση της θερμότητας ως όπλο κατά του καρκίνου

Έρευνα του Bangor University εντόπισε μια μεταβολή σε κύτταρα, που μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην εξουδετέρωση όγκων με τη θερμότητα.

Έρευνα του Bangor University εντόπισε μια μεταβολή σε κύτταρα, που μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην εξουδετέρωση όγκων με τη θερμότητα.

Ο καρκίνος του προστάτη και άλλοι τοπικοί όγκοι μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με συνδυασμό θερμότητας και αντικαρκινικού φαρμάκου που προκαλεί βλάβη σταγονίδια.

Πίσω από την καινοτόμο θεραπεία βρίσκεται η αινιγματική ικανότητα της θερμότητας να κλείνει ζωτικούς μηχανισμούς επιβίωσης σε ανθρώπινα κύτταρα. Αν και η θερμοθεραπεία χρησιμοποιείται περισσότερο ευρέως τώρα, οι υποβόσκουσες βάσεις είναι ακόμα ασαφείς.

Στο περιοδικό Journal of Cell Science ερευνητές αναφέρουν τώρα ότι η θερμότητα ρυθμίζει αυτά τα συστήματα επιβίωσης προάγοντας την παραγωγή μιας πρωτεΐνης. Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη παράγεται μόνο όταν αυξημένες θερμοκρασίες ενεργοποιούν ένα γονίδιο που κρύβεται μέσα σε άλλο.

Ο επικεφαλής του Genome Biology group, Dr Thomas Caspari, δήλωσε ότι η ανακάλυψη θυμίζει τις Μπάμπουσκες, όπου ένα σετ από μικρότερες ξύλινες φιγούρες βρίσκεται μέσα σε μια μεγάλη κούκλα. Η ύπαρξη τέτοιων κρυμμένων γονιδίων μπορεί ενδεχομένως να εξηγήσει γιατί το ανθρώπινο γονιδίωμα έχει πολύ μικρότερο αριθμό γονιδίων από ότι αναμενόταν.

Η έρευνα μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στη βελτίωση της αγωγής κατά του καρκίνου με θερμότητα προς όφελος των ασθενών.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr