• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Έρευνα χωρίς... μεζούρα για το μέγεθος του πέους

Μια νέα έρευνα έρχεται να ρίξει άπλετο φως σε ένα από τα πιο «καυτά» και «ευαίσθητα» ζητήματα που απασχολούν τον παγκόσμιο ανδρικό αλλά και γυναικείο πληθυσμό - τη διαφοροποίηση του μεγέθους του πέους...

Μια νέα έρευνα έρχεται να ρίξει άπλετο φως σε ένα από τα πιο «καυτά» και «ευαίσθητα» ζητήματα που απασχολούν τον παγκόσμιο ανδρικό αλλά και γυναικείο πληθυσμό - τη διαφοροποίηση του μεγέθους του πέους (σε στύση) μεταξύ ανδρών διαφορετικών εθνών.

Υπεύθυνος της έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Personality and Individual Differences» είναι ο δρ Ρίτσαρντ Λιν, ένας αμφιλεγόμενος για τις μεθόδους αλλά και τις απόψεις του περί εθνοτικών διαφορών ως προς το μέγεθος του πέους καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ολστερ.

Κατά τα λεγόμενα του δρος Λιν, ο οποίος παραδέχεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της έρευνάς του βασίζεται σε στοιχεία τα οποία άντλησε από μια ιστοσελίδα στο Ιντερνετ, «το μήκος του πέους για τους περισσότερους πληθυσμούς είναι προβλέψιμο».

Ούτε η εγκυρότητα της ιστοσελίδας ωστόσο αναγνωρίζεται από τους ακαδημαϊκούς ούτε η μεθοδολογία του δρος Λιν.

«Πρόκειται για μια γενναία διατριβή σε έναν αμφιλεγόμενο τομέα, η οποία όμως στερείται μεθοδολογίας και δεν θα έπρεπε να έχει δημοσιευθεί», υποστηρίζει ο Γιέλτε Βίκερτς, καθηγητής Μεθοδολογίας στο Πανεπιστήμιο Τίλμπουργκ της Ολλανδίας.

Για όσους παρ' ολ' αυτά εξακολουθούν να ενδιαφέρονται, πρώτοι στη λίστα του ιρλανδού καθηγητή έρχονται οι Κονγκολέζοι με 18 εκατοστά, οι άντρες του Ισημερινού κατατάσσονται δεύτεροι με μόλις 2 χιλιοστά διαφορά, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Γκανέζοι με 17,3 εκατοστά.

Στην τελευταία θέση κατατάσσονται οι Κορεάτες (Βόρειοι και Νότιοι) με μόλις 9,7 εκ., ενώ όσον αφορά τους Ελληνες, βλέπουν τους Γερμανούς των 14,5 εκ. (όσος και ο ευρωπαϊκός μέσος όρος) αφ' υψηλού με 0,2 εκ. διαφορά.

 

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ, ygeia.tanea.gr