• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Στηρίζω τη ζωή, προλαμβάνω την οστεοπόρωση!

5-9/11/2012-Tα Απεικονιστικά Ιατρεία του δικτύου iatrica θα προσφέρουν την εξέταση μέτρησης οστικής πυκνότητας σε τιμή ειδικής προσφοράς κοινωνικής στήριξης 25 €, ενώ τα Βιοπαθολογικά Ιατρεία του δικτύου iatrica την εξέταση για 4 διαγνωστικούς δείκτες πρόληψης...

5-9/11/2012,

Απεικονιστικά Ιατρεία του δικτύου iatrica θα προσφέρουν την εξέταση μέτρησης οστικής πυκνότητας σε τιμή ειδικής προσφοράς κοινωνικής στήριξης 25 €

ενώ τα Βιοπαθολογικά Ιατρεία του δικτύου iatrica την εξέταση για 4 διαγνωστικούς δείκτες πρόληψης (Αλκαλική Φωσφατάση,ασβέστιο ορού, φωσφόρος ορού και βιταμίνη-D)

στην ειδική τιμή κοινωνικής στήριξης των 20 €.

Ενημερωθείτε στο www.iatrica.gr ή καλώντας το 801 11 26 200

Η οστεοπόρωση είναι μια νόσος, που χαρακτηρίζεται από αυξημένη ευθραυστότητα του σκελετού και στην οποία διαταράσσεται η αρχιτεκτονική (η ποιότητα και η ποσότητα) των οστών και οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων. Τα συχνότερα οστεοπορωτικά κα-τάγματα συμβαίνουν στο ισχίο, στον καρπό και στην σπονδυλική στήλη. Η επίπτωση των καταγμάτων αυξάνει με την ηλικία.

Η ασυμπτωματική οστεοπόρωση δεν πονάει. Μόνο όταν συμβεί ένα οστεοπορωτικό κάταγμα υπάρχει πόνος, για αυτό και η οστεοπόρωση καλείται «σιωπηλή πάθηση».

Η κλινική σημασία της διάγνωσης της οστεοπόρωσης έγκειται στην εκτίμηση του κινδύνου για μελλοντικό κάταγμα και την πρόληψη του. Η προσέγγιση της οστικής αντοχής γίνεται μη επεμβατικών εργαστηριακών δοκιμών. Η ποιότητα του οστού ελέγχεται μέσω βιοχημικών δοκιμών, που συμβάλλουν στην εκτίμηση της μελλοντικής  οστικής μάζας  και η ποσότητα μέσω μέτρησης της οστικής πυκνότητας δηλαδή την εκτίμηση της οστικής μάζας  την δεδομένη στιγμή.

Επειδή πιστεύουμε πως προτιμότερο από το να λύνουμε τα προβλήματα, είναι να τα προλαμβάνουμε, η συμμετοχή μας στην πρόληψη συμβάλλει στην βελτίωση  της μυοσκελετικής υγείας και κατά συνέπεια στην μελλοντική μας ευεξία.