• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Τα 'δίγλωσσα' νεογνά μπορούν να ξεχωρίζουν τις γλώσσες

Νεογνά ακόμα και 7 μηνών μπορούν να διαχωρίσουν τη μια γλώσσα από άλλη και να αρχίσουν να τις μαθαίνουν ακόμα και αν έχουν πολύ διαφορετικούς κανόνες γραμματικής...

Νεογνά ακόμα και 7 μηνών μπορούν να διαχωρίσουν τη μια γλώσσα από άλλη και να αρχίσουν να τις μαθαίνουν ακόμα και αν έχουν πολύ διαφορετικούς κανόνες γραμματικής, αναφέρει νέα έρευνα.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι νεογνά χρησιμοποιούν τον τόνο και τη διάρκεια λέξεων για να διαπιστώσουν ότι οι γλώσσες είναι διαφορετικές.

Η Janet Werker, του University of British Columbia, δήλωσε ότι ακόμα και στην ηλικία των 7 μηνών νεογνά είναι ευαίσθητα στις συγκεκριμένες διαφορές και τις χρησιμοποιούν ως στοιχεία για να ξεχωρίσουν τις γλώσσες. Πρόσθεσε ότι αν κάποιος μιλά 2 γλώσσες στο σπίτι δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Το νεογνό είναι πολύ καλά εξοπλισμένο ώστε να διαχωρίζει τις 2 γλώσσες, με αξιοσημείωτους τρόπους.

Η ερευνήτρια Judit Gervain, δήλωσε ότι νεογνά που μεγαλώνουν σε 'δίγλωσσο' περιβάλλον αναπτύσσουν νέες στρατηγικές που τα νεογνά που μεγαλώνουν ακούγοντας μια γλώσσα δεν χρειάζονται απαραίτητα να χρησιμοποιούν.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ' Nature Communications.'

 

Πηγές: 'Nature Communications', iatronet.gr