• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Δώρα... καρδιάς για τη γιορτή της μητέρας!

Εκτός από τα δώρα που κάνετε από καρδιάς αυτή την ημέρα, εχετε ποτέ σκεφτεί να δείξετε την φροντίδα σας κάνοντας δώρα για την Υγεία της καρδιάς;

Η Μητέρα μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τη ζωή του καθένα μας και η γιορτή της Μητέρας δίνει την ευκαιρία να αποδείξουμε πώς αισθανόμαστε για αυτήν.

Εκτός από τα δώρα που κάνετε από καρδιάς αυτή την ημέρα, εχετε ποτέ σκεφτεί να δείξετε την φροντίδα σας κάνοντας δώρα για την Υγεία της καρδιάς;

Οι περισσότεροι από εμάς θα κάναμε ό,τι μπορούμε ώστε να διασφαλίσουμε στις μητέρες μας υγιή και μακρά ζωή. Ακολουθώντας τις παρακάτω ιδέες και συμβουλές υγείας, δείξτε έμπρακτα αυτή την αγάπη και την φροντίδα σας!

  • Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα περιπάτου με τη μαμά. Αυτό, μπορείτε να το κάντε ακόμη και στους συνηθισμένους δρόμους και μονοπάτια  της γειτονιάς σας. Έτσι, πέρα από την άσκηση, μπορείτε επιπλέον να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί της. Αν η μαμά είναι ήδη σε φόρμα, ο περίπατος μπορεί να αντικατασταθεί με τρέξιμο ή ποδηλασία.

  • Χαρίστε στη μαμά σας την ιδιότητα μέλους σε ένα γυμναστήριο ή ενθαρρύνετέ την να εγγραφεί σε σε ένα τοπικό δημοτικό αθλητικό κέντρο.

  • Ετοιμάστε μόνοι σας για αυτήν ένα νόστιμο, υγιεινό και θρεπτικό πρωινό με την παρότρυνση να ακολουθείται σε καθημερινή βάση.

  • Υπενθυμίστε στη μητέρα σας να επικοινωνήσει με το γιατρό της και να οργανώσει το ετήσιο τσεκ-απ υγείας της.

  • Αν η μαμά έχει πρόβλημα με το βάρος της, συμβουλεύστε την να συζητήσει με το γιατρό της και να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους.

  • Τα άτομα που παίρνουν επτά ή περισσότερες ώρες ύπνου κάθε βράδυ έχουν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή. Έτσι, αν η μαμά έχει προβλήματα στον ύπνο, συμβουλέψτε την να πηγαίνει για ύπνο μία ώρα νωρίτερα. Δωρίζοντάς της ένα καλό βιβλίο μπορείτε να την βοηθήσετε να χαλαρώσει και να κοιμηθεί ευκολότερα.

  • Αν θέλετε να της δωρίσετε σοκολάτες για την Γιορτή της Μητέρας, προτιμήστε τη μαύρη σοκολάτα. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση μιας μικρής ποσότητας μαύρης σοκολάτας κάθε μέρα για δύο εβδομάδες θα μπορούσε να βελτιώσει την καρδιακή λειτουργία.

Η άσκηση, η σωστή διατροφή και ο ποιοτικός ύπνος, αποτελούν καλή βάση για μια υγιή καρδιά!

Χρόνια πολλά με υγεία για όλες τις μανούλες του κόσμου!

Πηγή: heart.beaumont.edu