• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Εκδηλώσεις του ΟΚΑΝΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Διήμερο εκδηλώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιεί ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), με τη συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των 72 Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου.

Διήμερο εκδηλώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιεί ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), με τη συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των 72 Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου.

Ειδικότερα, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τρίτη 25 Ιουνίου, από τις 10:00 έως τις 20:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στελέχη του ΟΚΑΝΑ, θα ενημερώνουν το κοινό με πληροφοριακό υλικό σχετικά με τις υπάρχουσες δράσεις και τις σχεδιαζόμενες πράξεις παρέμβασης του Οργανισμού.

Η Μονάδα Εφήβων «Ατραπός» θα πραγματοποιήσει από τις 17:00 έως τις 19:00 εργαστήρι κατασκευής κούκλας κουκλοθέατρου, ενώ στον χώρο θα λειτουργήσει έκθεση της φωτογραφικής λέσχης «Σαν φως» του Κέντρου Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης ΟΚΑΝΑ, η οποία αποτελείται από πρώην χρήστες που βρίσκονται στο στάδιο της κοινωνικής επανένταξης.

Παράλληλα, θα γίνει διανομή τροφίμων σε ενεργούς χρήστες για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό δρώμενο από την Ομάδα Κρουστών του Βασίλη Βασιλάτου του ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο).

Αντίστοιχες εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν και στην πλατεία Ευόσμου της Θεσσαλονίκης στις 25 και 26 Ιουνίου από τις 17:30 έως τις 24:00. Κατά τη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων στη συμπρωτεύουσα, θα λάβουν χώρα παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως θεατρικά και παιδικά διαδραστικά δρώμενα, μουσικοχορευτικά σύνολα, art-graffiti και παράσταση από ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών.

Βραβεία φωτογραφίας θα απονεμηθούν σε μαθητές Γυμνασίων Δυτικής Θεσσαλονίκης από το Κέντρο Πρόληψης ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ.

Επίσης, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ του δήμου Νεάπολης Συκεών, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική-ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ναρκωτικά Πρόληψη και Θεραπεία» στο Μέγαρο της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης στις 25 Ιουνίου, και ώρα 19:00-21:00, η οποία απευθύνεται στους αιρετούς αντιπροσώπους του δήμου Νεάπολης Συκεών.

Το Δίκτυο Θεραπευτικών Υπηρεσιών Πάτρας διοργανώνει το Σάββατο 22 Ιουνίου, τη «15η Γέφυρα Ζωής», όπου μέλη του θα διασχίσουν τη θαλάσσια διαδρομή από το Αντίρριο στο Ρίο. Τα θεραπευόμενα μέλη με την πραγματοποίηση του κολυμβητικού διάπλου, θέλουν να στείλουν στους εξαρτημένους και στις οικογένειές τους το μήνυμα ότι υπάρχει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της εξάρτησης.

Ανάλογες εκδηλώσεις και δράσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης σε Αλεξανδρούπολη, Λαμία, Καβάλα.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Προγράμματα στην Κοινότητα και στον Δρόμο», που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και στοχεύει στην πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση για τη μείωση της ζήτησης εξαρτησιογόνων ουσιών.

health.in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ