• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Πέντε τρόποι να αντιμετωπίσετε τη ζέστη του καλοκαιριού κατά την εγκυμοσύνη

Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και οι εγκυμονούσες πέρα από το βάρος και τις ορμονικές αλλαγές έχουν να αντιμετωπίσουν και τη ζέστη.

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και οι εγκυμονούσες πέρα από το βάρος και τις ορμονικές αλλαγές έχουν να αντιμετωπίσουν και τη ζέστη.

Η αυξημένη πίεση και οι ορμόνες επιδεινώνουν την κατάσταση με τη ζέστη και συχνά προκαλούν πονοκεφάλους, ζαλάδες και αίσθημα κόπωσης.

Γι’ αυτό μέχρι να έρθει η πολυπόθητη στιγμή ή να φύγει το καλοκαίρι, είτε είστε έγκυος είτε όχι, αντιμετωπίστε τη ζέστη με τους παρακάτω τρόπους:

—Δροσερες λιχουδιές
Σκοτώνετε για κάτι γλυκό; Μια σπιτική γρανίτα ίσως είναι αυτό που θα σας ικανοποιήσει την επιθυμία και παράλληλα θα σας δροσίσει.

—Κολύμπι
Η κολύμβηση κατά την εγκυμοσύνη όχι μόνο θα σας δροσίσει αλλά και θα σας κάνει να νιώσετε υπέροχα. Το κολύμπι ή έστω η ξεκούραση στο νερό μπορεί επίσης να σας ανακουφίσει από ένα ακόμα παρεπόμενο της εγκυμοσύνης, το πρήξιμο των ποδιών και των αστραγάλων.

—Ψηλά τα πόδια
Εάν δε βρίσκεται κοντά σας θάλασσα ή παραλία, ανακουφιστείτε από το πρήξιμο στα πόδια και τους αστραγάλους βάζοντάς τα ψηλά, για να διευκολύνετε την κυκλοφορία. Στον καναπέ με ένα καλό βιβλίο ανά χείρας. Ό,τι καλύτερο.

—Ενυδάτωση
Η κατανάλωση αρκετού νερού και η διαρκής ενυδάτωση όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές είναι απαραίτητα ανεξαρτήτως εγκυμοσύνης, πόσω μάλλον όταν περιμένετε παιδί. Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει από πονοκεφάλους μέχρι πρόωρο τοκετό. Γι΄αυτό προσοχή. Εάν πάλι βαριέστε το νερό δώστε ένα άρωμα φρούτου ή λαχανικού στο ποτό σας.

—Θερινό σινεμά
Στο εξωτερικό οι έγκυες μπορούν να κρύβονται σε κινηματογραφικές αίθουσες με κλιματισμό για να δροσιστούν. Στην Ελλάδα έχουμε τα θερινά σινεμά για ψυχαγωγία τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού.

econews