• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Υγιεινές τροφές για το καλοκαίρι

Το φετινό καλοκαίρι, δώστε παραπάνω σημασία σε συγκεκριμένες διατροφικές επιλογές και όχι μόνο θα «ανακουφιστείτε» από τον καύσωνα αλλά θα βελτιώσετε και την υγεία σας.

Το φετινό καλοκαίρι, δώστε παραπάνω σημασία σε συγκεκριμένες διατροφικές επιλογές και όχι μόνο θα «ανακουφιστείτε» από τον καύσωνα αλλά θα βελτιώσετε και την υγεία σας.

Το καλοκαίρι, η γη μας προσφέρει πλήθος τροφών που, εκτός του ότι μας δροσίζουν όταν ο ήλιος καίει βασανιστικά, παρέχουν και πλήθος θρεπτικών στοιχείων στον οργανισμό μας και αυτό είναι που τις κάνει τόσο πολύτιμες. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα καταναλώσετε ντομάτες με ρίγανη και χοντρό αλάτι ή ένα μπολ λαχταριστά κεράσια, θυμηθείτε το καλό που κάνετε στον οργανισμό σας και η απόλαυση θα πολλαπλασιαστεί.

Το φετινό καλοκαίρι λοιπόν, δώστε παραπάνω σημασία σε συγκεκριμένες διατροφικές επιλογές και όχι μόνο θα «ανακουφιστείτε» από τον καύσωνα αλλά θα βελτιώσετε και την υγεία σας. Γιατί ωραίο το παγωτό και οι γρανίτες πολύ δροσιστικές, αλλά σαν το καρπούζι τίποτα!

Καλαμπόκι για… προστασία από τον ήλιο

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο φρέσκο καλαμπόκι λειτουργούν αντηλιακά για τα μάτια καθώς φιλτράρουν μερικές από τις βλαβερές ηλιακές ακτίνες. Τα ίδια αντιοξειδωτικά μειώνουν τις πιθανότητες ανάπτυξης της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, που είναι και η κύρια αιτία τύφλωσης ατόμων μετά τα 60, αν και η βλάβη προκαλείται πολύ νωρίτερα χρονικά. Από τούδε κι εφεξής λοιπόν, στη σαλάτα με τη ρόκα και το σπανάκι, προσθέστε και μερικά σπόρια φρέσκο καλαμπόκι.

Παγωμένος καφές ενάντια στον καρκίνο

Η κατανάλωση ενός φλιτζανιού καφέ την ημέρα, μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Σε έρευνα που έγινε σε 93.000 γυναίκες και η οποία διεξήχθη από το Πανευρωπαϊκό Περιοδικό Καρκινικής Προστασίας, όσες έπιναν ένα φλυτζάνι καφέ την ημέρα, μείωσαν τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος κατά 10%. Και όσο περισσότερο καφέ έπιναν –με όριο τις 6 κούπες- τόσο περισσότερο μειωνόταν το ρίσκο του καρκίνου. Όταν δε είναι και παγωμένος ο καφές, τόσο πιο ευχάριστα καταναλώνεται τις ημέρες που η θερμοκρασία ανεβαίνει κατακόρυφα.

Κεράσια κατά του λίπους

Ο χυμός από κεράσια βοηθάει στον καλό ύπνο και την καταπολέμηση του πιασίματος μετά από έντονη γυμναστική. Εκτός αυτού όμως συστατικά που περιέχονται στα κεράσια έχουν αδυνατιστικές δράσεις καθώς περιέχουν ανθοκυανίνες, οι οποίες συντελούν στην καύση του λίπους, αλλά και στη μειωμένη αποθήκευσή του.

Ντομάτες για προστασία του δέρματος

Το στοιχείο που κάνει τις ντομάτες κόκκινες, είναι και το συστατικό που προφυλάσσει το δέρμα από τα ηλιακά εγκαύματα. Καλό είναι να μην στηριχτείτε αποκλειστικά στην κατανάλωση σαλάτας, ντοματοχυμών και σούπας γκασπάτσο όμως και να επενδύσετε σε ένα καλό αντηλιακό, καθώς η ντομάτα λειτουργεί βοηθητικά.

Καρπούζι για ενυδάτωση

Ένας οργανισμός ενυδατωμένος, βοηθά στη διατήρηση του καλού μνημονικού και στη σταθερότητα της διάθεσης. Εκτός αυτού, το νερό κρατά το σώμα δροσερό κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών του καλοκαιριού. Το νερό όμως, η φύση το παρέχει και σε άλλη μορφή πέραν της υγρής και τρεχούμενης, μέσω του καρπουζιού που η σύστασή του είναι 92% νερό. Το πιο ενδιαφέρον δε είναι πως οι μελέτες δείχνουν πως η κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν στη σύστασή τους πολύ νερό, ικανοποιεί το αίσθημα της πείνας με πολύ λιγότερες θερμίδες. Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού όμως κατά τα γεύματα, δεν έχει την ίδια επίδραση.

Μούρα για ξεκούραστους μυς

Τα σμέουρα που είναι σημαντική πηγή φυτικών ινών, βοηθούν στην απώλεια βάρους και τη μείωση των επιπέδων την κακής χοληστερίνης. Τα μύρτιλλα (blueberries) φέρουν αντιοξειδωτικά που μειώνουν το αίσθημα της κόπωσης των μυών μετά από έντονη άσκηση. Τα μούρα ταιριάζουν, γευστικά και αισθητικά σε όλες τις φρουτοσαλάτες.

Αντιοξειδωτικό παγωμένο τσάι

Οι μελέτες έχουν αποδείξει πως η συχνή κατανάλωση τσαγιού, όχι μόνο μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου του Alzheimer και του διαβήτη, αλλά βοηθάει επίσης στην διατήρηση υγιών δοντιών, ούλων και δυνατών οστών. Και όλα αυτά εξαιτίας των φλαβονοειδών που περιέχει. Όποια ποικιλία τσαγιού και αν προτιμάτε, καταναλώστε το φρέσκο για τη μέγιστη αξιοποίηση των αντιοξειδωτικών. Για όσους αναγνωρίζουν την αξία και τη δροσιά του παγωμένου τσαγιού και συνηθίζουν να διατηρούν μια κανάτα με παγωμένο τσάι στο ψυγείο τους, αν προσθέσουν και μια φέτα λεμόνι μέσα στην κανάτα, τα φλαβονοειδή θα κρατήσουν τη δύναμή τους για περισσότερο καιρό. Και ταυτόχρονα η γεύση του τσαγιού θα αποκτήσει περισσότερη ένταση.

gr.news.yahoo.com