• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

5 ιδέες για διακοπές χωρίς περιπέτειες

Πως θα αποφύγετε τη ναυτία στο πλοίο ή τον πονοκέφαλο από το αλκοόλ; Πως θα περιορίσετε το ενδεχόμενο να πάθετε ηλίαση; Ενημερωθείτε και απολαύστε τις διακοπές σας και το καλοκαίρι χωρίς προβλήματα.

Πως θα αποφύγετε τη ναυτία στο πλοίο ή τον πονοκέφαλο από το αλκοόλ; Πως θα περιορίσετε το ενδεχόμενο να πάθετε ηλίαση; Ενημερωθείτε και απολαύστε τις διακοπές σας και το καλοκαίρι χωρίς προβλήματα.

1. Για να μην σας πιάσει ναυτία

Πριν ξεκινήσετε αποφύγετε τα βαριά γεύματα και μην πίνετε αλκοόλ πριν ταξιδέψετε. Πριν το ταξίδι τρώτε μικρά, ελαφριά γεύματα.Αποφύγετε το αλκοόλ και τα καυτερά, ή τα πικάντικα φαγητά. Αποφύγετε να διαβάζετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προτιμήστε να ακούτε μουσική. Χαλαρώστε τα ρούχα σας αν σας προκαλούν δυσφορία και εστιάστε το βλέμμα σας σε κάποιο σταθερό σημείο. Στα φαρμακεία θα βρείτε διάφορα χάπια και τσίχλες κατά της ναυτίας που μπορούν να σας βοηθήσουν.

2. Πως να αποφύγετε το hangover

Καλό είναι να μην το παρακάνετε με το ποτό ιδιαίτερα τις μέρες που έχει ζέστη. Επειδή όμως άνθρωποι είμαστε και μπορεί κάποιο βράδυ να το …. ρίξουμε έξω και να πιούμε κανένα ποτηράκι παραπάνω, καλό είναι να γνωρίζουμε πως θα αποφύγουμε το ενδεχόμενο να ξυπνήσουμε την άλλη μέρα με hangover. Ένας αποτελεσματικός τρόπος είναι για κάθε ποτήρι κρασιού που πίνουμε, να πίνουμε και ένα ποτήρι νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα αναπληρώσουμε τα υγρά που χάνει ο οργανισμός μας εξαιτίας της διούρησης που προκαλεί το αλκοόλ και αποτελεί την αιτία του πονοκεφάλου. Επιπλέον με το νερό θα φουσκώσουμε και θα πιούμε λιγότερο ποτό.

3. Μην επιτρέψετε στους μύκητες να πάνε διακοπές μαζί σας

Μυκητίαση είναι η προσβολή του δέρματος από κάποιο τύπο μύκητα. Τώρα το καλοκαίρι οι μύκητες είναι πιο συχνοί γιατί αναπτύσσονται σε περιβάλλον υγρό και ζεστό. Οι μύκητες υπάρχουν στην άμμο, στις ξαπλώστρες, τα αποδυτήρια και γενικότερα σε κοινόχρηστους χώρους. Για να τους αποφύγετε μην χρησιμοποιείτε τις πετσέτες, ή τα ρούχα των άλλων. Αποφεύγετε τα συνθετικά εσώρουχα και σκουπίζετε καλά τα πόδια σας μετά το μπάνιο επιμένοντας στις περιοχές ανάμεσα στα δάκτυλα των ποδιών. Μην απλώνετε την πετσέτα σας απευθείας στην άμμο και αλλάζετε το βρεγμένο μαγιό σας με την πρώτη ευκαιρία. Μην περπατάτε ξυπόλυτοι σε κοινόχρηστους χώρους.

4. Πως θα αποφύγετε την ηλίαση

Η ηλίαση προκαλείται από την πολύωρη παραμονή στον ήλιο ή τη ζέστη. Για να την αποφύγετε μην εκτίθεστε πολύ ώρα στον ήλιο ή σε υψηλές θερμοκρασίες. Πίνετε συχνά νερό και χυμούς και αποφεύγετε το αλκοόλ.Φοράτε βαμβακερά ρούχα, που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει, ενώ αποφεύγετε τα στενά και τα σκουρόχρωμα ρούχα. Φοράτε καπέλο. Τρώτε ελαφριά φαγητά. Αποφεύγετε τις έντονες δραστηριότητες όταν βρίσκεστε στον ήλιο. Αν παρόλα αυτά νιώσετε δυσφορία, ανεβάσατε πυρετό ή αισθανθείτε ατονία λόγω της ζέστης θα πρέπει να απομακρυνθείτε από τον ήλιο ή τη ζέστη και να πάτε σε κάποιο χώρο δροσερό, που κλιματίζεται.

5. Πως δεν θα  πάθετε δηλητηρίαση

Αποφεύγετε την κατανάλωση τροφίμων όταν έχει μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την ώρα που παρασκευάστηκαν.  Προτιμάτε εμφιαλωμένο νερό αν δεν είστε σίγουροι για την ποιότητα του νερού στην περιοχή που βρίσκεστε. Προσοχή τώρα το καλοκαίρι θέλουν τα τρόφιμα που διατηρούνται στην κατάψυξη όπως τα παγωτά. Τα ψυγεία των παγωτών δεν πρέπει να έχουν μέσα άλλα προϊόντα γιατί μειώνεται η απόδοσή τους. Αν παρατηρήσετε παραμόρφωση στο σχήμα του παγωτού, ίσως έχει αποψυχθεί και ξαναπαγώσει για αυτό μην το καταναλώσετε.

pathfinder.gr