• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Τελικά πόσες θερμίδες «καίμε» με τις καλοκαιρινές δραστηριότητες;

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου έχουμε την τάση να υπερεκτιμούμε ιδιαίτερα τις θερμίδες που καίμε μέσω των διαφόρων δραστηριοτήτων.

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου έχουμε την τάση να υπερεκτιμούμε ιδιαίτερα τις θερμίδες που καίμε μέσω των διαφόρων δραστηριοτήτων. Συνεπώς, πιστεύουμε ότι έχουμε το περιθώριο να φάμε αρκετά παραπάνω, αφού μέσω της άσκησης θα εξισορροπήσουμε τις extra θερμίδες. 

Πράγματι, η σωματική δραστηριότητα παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωστή διαχείριση του βάρους, καθώς συμβάλλει σημαντικά στην ενεργειακή δαπάνη του οργανισμού. Όμως δεν πρέπει, ακόμη και όταν γυμναζόμαστε καθημερινά, να χάνουμε το μέτρο στην κατανάλωση φαγητού. Ακόμη και αν έχετε παίξει μισή ώρα ρακέτες, καλό θα ήταν να προτιμήσετε ένα ελαφρύ γεύμα μετά. Ενδεικτικά, τα τριάντα λεπτά στο «τερέν» της παραλίας συμβάλλουν στο να δαπανήσετε 200 περίπου θερμίδες, ενώ ένα club sandwich θα σας επιβαρύνει με περισσότερες από 500 θερμίδες. 

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε πόσες θερμίδες δαπανάτε, ανάλογα με το βάρος σας, για κάθε 20 λεπτά που επιδίδεστε σε διάφορες μορφές καλοκαιρινών δραστηριοτήτων.

nutrimed.gr

Αναδημοσίευση από το περιοδικό «ΕΓΩ»

Παπαλαζάρου Αναστάσιος, PhD , Τζόβα Ελίζα