• Αθήνα 11854 Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 38
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Το Σαββατοκύριακο «καταστρέφει την δίαιτα»

Η δημοσκόπηση έδειξε ακόμα πως οι μεγαλύτεροι εχθροί της δίαιτας το Σαββατοκύριακο είναι το φαγητό εκτός σπιτιού.

Η προσπάθεια για αδυνάτισμα αποδίδει καλύτερα από Δευτέρα έως Παρασκευή απόγευμα, διότι στη συνέχεια οι περισσότεροι... του δίνουν και καταλαβαίνει, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.

Όπως έδειξε, το 73% όσων προσπαθούν να αδυνατίσουν το ρίχνουν στο φαγητό και το ποτό από την Παρασκευή το βράδυ έως το βράδυ της Κυριακής, με συνέπεια να καταναλώνουν κατά μέσον όρο 8.000 έως 10.000 θερμίδες.

Οι θερμίδες αυτές για πολλούς αντιστοιχούν σε όσες θα έπρεπε να έχουν καταναλώσει μέσα σε τουλάχιστον τέσσερις μέρες!

Η δημοσκόπηση, την οποία πραγματοποίησε η εταιρεία αδυνατίσματος Forza Supplements, έδειξε ότι το 57% των ανδρών συχνά καταναλώνουν 10.000 θερμίδες το Σαββατοκύριακο.

Αυτές οφείλονται σε δύο πλούσια τραπέζια Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, που τους φορτώνουν με 3.500 θερμίδες το καθένα και στις 3.000 θερμίδες που καταναλώνουν την Κυριακή.

Αντίστοιχα, το 46% των γυναικών πολλά Σαββατοκύριακα καταναλώνουν 8.000 θερμίδες, εξαιτίας της βραδινής εξόδου της Παρασκευής που τις τροφοδοτεί με 2.500 θερμίδες, της αντίστοιχης σαββατιάτικης που τις τροφοδοτεί με 3.500 θερμίδες και των 2.000 θερμίδων της Κυριακής.

Η κυριακάτικη διαφορά στις θερμίδες της Κυριακής οφείλονται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στο ότι οι γυναίκες περιορίζουν το φαγητό τους την τελευταία μέρα της ανάπαυλας, επειδή νιώθουν τύψεις για την υπερφαγία των δύο προηγούμενων - κάτι που ουδόλως απασχολεί τους άντρες.

Αν και οι θερμίδες αυτές φαίνονται υπερβολικές, εξηγείται εύκολα η συσσώρευσή τους αν αναλογισθεί κανείς λ.χ. πως ένα μικρό ποτήρι κρασί παρέχει από 60 μέχρι 150 θερμίδες αναλόγως με το είδος, ένα σουβλάκι έχει από 350 έως 700 (το τελευταίο όταν είναι λαδωμένη η πίτα και περιέχει τηγανητές πατάτες και σως) και ένα χάμπουργκερ γύρω στις 400 με 500 (εκτός κι αν είναι γίγας, οπότε μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 1.000).

Η δημοσκόπηση έδειξε ακόμα πως οι μεγαλύτεροι εχθροί της δίαιτας το Σαββατοκύριακο είναι το φαγητό εκτός σπιτιού (συνήθως είναι παχυντικό), το τσιμπολόγημα (ιδίως μπροστά στην τηλεόραση) και το αλκοόλ.

Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες είπαν ότι πίνουν πολύ περισσότερο αλκοόλ το Σαββατοκύριακο, απ’ ό,τι από Δευτέρα έως Παρασκευή μεσημέρι.

Το 85% εξάλλου παραδέχθηκαν ότι η ανάπαυλα στο τέλος της εβδομάδας τους αποσυντονίζει και πως, αντιθέτως, τις εργάσιμες ημέρες η ρουτίνα τους καθιστά πολύ πιο εγκρατείς.

«Η δίαιτα του 5:2 γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής, καθώς πολλοί βρίσκουν πιο εύκολο να προσέχουν τη διατροφή τους πέντε ημέρες την εβδομάδα και τις επόμενες δύο να τρώνε ό,τι θέλουν», δήλωσε εκπρόσωπος του Forza. «Ωστόσο αυτό ούτε υγιεινό μπορεί να θεωρηθεί, ούτε σε επιτυχημένο αδυνάτισμα οδηγεί».