• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Ορθοστασία: Ξεκουράστε τα πόδια σας

Μήπως η ορθοστασία στις ουρές της εφορίας ή το περπάτημα που κάνατε στα μαγαζιά είχαν ως αποτέλεσμα να νιώθετε τα πόδια σας κουρασμένα και βαριά;

Μήπως η ορθοστασία στις ουρές της εφορίας ή το περπάτημα που κάνατε στα μαγαζιά είχαν ως αποτέλεσμα να νιώθετε τα πόδια σας κουρασμένα και βαριά; Δείτε πώς μπορείτε να τα ξεκουράσετε από τις συνέπειες των ημερών.

Τρώτε τροφές πλούσιες σε φλαβονοειδή όπως είναι το σταφύλι, τα μήλα, και τα πορτοκάλια. Σύμφωνα με έρευνες τα φυσικά φλαβονοειδή βοηθούν στην διατήρηση της καλής φλεβικής κυκλοφορίας, προστατεύουν τα αγγεία και αυξάνουν την ελαστικότητά τους. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουν στη μείωση της εμφάνισης οιδήματος (πρήξιμο) και ανακουφίζουν από το αίσθημα βάρους αλλά και τον πόνο.

Κάντε ένα ελαφρύ μασάζ από τους αστραγάλους προς τους μηρούς. Χρησιμοποιήστε παιδικό λάδι για να γλιστρούν πιο εύκολα τα χέρια σας. Στη συνέχεια ξεκουράστε τα πόδια σας φροντίζοντας όμως να είναι ελαφρώς ανασηκωμένα σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα.

Γεμίστε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και ρίξτε μέσα μια χούφτα αλάτι ή λίγο χαμομήλι. Το αλάτι απομακρύνει το γαλακτικό οξύ που ευθύνεται για την αίσθηση της κούρασης, ενώ το χαμομήλι τα καταπραΰνει.

Μπορείτε επίσης να βάλετε αιθέρια έλαια: ο ευκάλυπτος και η λεβάντα είναι χρήσιμα για να μην μυρίζουν δυσάρεστα τα πόδια. Το tea tree καταπολεμά τους μύκητες και θεραπεύει το ''πόδι του Αθλητή''. Το αιθέριο έλαιο μύρου είναι καλό για σκασμένο ή ξηρό δέρμα, ενώ η μέντα θα αναζωογονήσει τα πόδια σας.

pathfinder.gr