• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Ένας στους δύο παχύσαρκους δεν έχει θέληση να κάνει δίαιτα

Ένας στους δύο παχύσαρκους δεν έχει θέληση να κάνει δίαιτα

Το 48% των παχύσαρκων έχουν παραιτηθεί από την προσπάθεια να αδυνατίσουν επειδή δεν έχουν τη θέληση σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Από τους ερωτηθέντες το 17% απάντησαν ότι ποτέ δεν επιχείρησαν να κάνουν δίαιτα και το 48% είπαν ότι δεν έχουν αρκετά ισχυρή θέληση για να κάνουν δίαιτα ως εκ τούτου έχουν «υποκύψει» στην παχυσαρκία τους. Επιπλέον, το 25% των 550 παχύσαρκων συμμετεχόντων απάντησαν ότι δεν έχουν χρόνο για να αθληθούν και το 40% υποστηρίζουν ότι η άσκηση είναι βαρετή.

Παράλληλα οι ερευνητές διεξήγαγαν μια δημοσκόπηση σε 3.100 βρετανούς ενήλικες με διαφορετικά σωματικά βάρη. Ανακάλυψαν ότι το 39% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν ότι δεν τρώνε υγιεινά επειδή η υγιεινή διατροφή είναι πιο ακριβή. 

Επίσης, το 14% πιστεύουν ότι δεν έχουν το χρόνο να ετοιμάσουν υγιεινό φαγητό και το 10% απλά δεν γνωρίζουν πώς να τρώνε υγιεινά. Με αυτές τις απαντήσεις δεν προκαλεί εντύπωση ότι το 40% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι το θέαμα παχύσαρκων ενηλίκων στην περιοχή που κατοικούν είναι συνηθισμένο, ενώ το 38% είπαν ότι το ίδιο ισχύει και για την παιδική παχυσαρκία.

Αν και οι περισσότεροι φάνηκε ότι νιώθουν ανίκανοι να λύσουν τα ζητήματα του αυξημένου βάρους τους, πολλοί έκαναν υποδείξεις ως προς το τι θα μπορούσε να γίνει για να βοηθηθούν. Το 45% των ερωτηθέντων είπαν ότι πρέπει να λάβουν υπόψη τους τις υποδείξεις των γιατρών για τη ρύθμιση του βάρους, ενώ το 40% είπαν ότι θα ήθελαν να δουν αύξηση των κονδυλίων για επιδοτούμενα προγράμματα αδυνατίσματος.

Επίσης το 43% είπαν ότι θα ήθελαν πιο αυστηρούς κανονισμούς όσον αφορά τις χορηγίες δημοφιλών event από εταιρίες που παράγουν «ανθυγιεινά» τρόφιμα και ποτά, ενώ το 40% δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρές ρυθμίσεις όσον αφορά την ποιότητα των σχολικών γευμάτων.

Παρότι το 81% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι το ζήτημα της παχυσαρκίας είναι προσωπική ευθύνη του καθενός όταν ερωτήθηκαν για τους παράγοντες που συντελούν στην επιδημία παχυσαρκίας στη Μεγάλη Βρετανία απάντησαν σε ποσοστό 55%, ότι η ευθύνη είναι της βιομηχανίας τροφίμων.

vita.gr