• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Οστεοπόρωση: από τη διάγνωση στην αντιμετώπιση

Στο Ηράκλειο Κρήτης θα φιλοξενηθεί η ημερίδα με θέμα την έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης.

Το Σάββατο 9 Απριλίου θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης μία ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα την Οστεοπόρωση "Από τη σωστή και έγκαιρη διάγνωση, στην αποτελεσματική αντιμετώπιση".

Η διοργάνωση της ημερίδας γίνεται με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας Κρήτης και του Εργαστηρίου Ιατρικής Απεικόνισης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Κρήτης, ενώ η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών (HSSBM), του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και της Ελληνικής Εταιρείας Μυοσκελετικής Ακτινολογίας (ΕΕΜΑ).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσει από την πλευρά του Εργαστηριακού Τομέα η αναφορά του Κου Αποστολόπουλου, Κλινικού Χημικού Βιολόγου, Επιστημονικού Συνεργάτη Medisyn και Iatrica, στην κλινική χρησιμότητα των δεικτών του οστικού μεταβολισμού (BTMs) που περιλαμβάνουν

  • την πρόβλεψη του μελλοντικού κινδύνου κατάγματος
  • την παρακολούθηση της ανταπόκρισης στην θεραπεία και
  • τη βελτίωση της συμμόρφωσης ασθενών με οστεοπόρωση σύμφωνα με την εξατομικευμένη θεραπευτική αγωγή.

Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο πώς αντιμετωπίζεται αφενός η βιολογική και εργαστηριακή μεταβλητότητα στις τιμές των BTMs και αφετέρου η κακή τους τυποποίηση σε ένα σύγχρονο εργαστηριακό περιβάλλον.

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιέχει ομιλίες διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων και αποτελεί πλέον  μετεκπαιδευτικό θεσμό των νεότερων και παλαιότερων Ακτινολόγων και όλων των επαγγελματιών υγείας που ασχολούνται με το θέμα.

Πολλοί διακεκριμένοι ομιλητές θα συντονίσουν 5 στρογγυλές τράπεζες για την πλήρη ανάπτυξη των θεμάτων: Κος Γ. Κοντάκης, Καθηγητής Ορθοπαιδικής Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Κος Α. Χαλαζωνίτης Συντ. Δ/ντης Ακτινολογικού Εργαστηρίου Γ.Ν.Α. Αλεξάνδρα, ο Κος Ι. Δαμηλάκης Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής Παν/μιου Κρήτης, Κος Ευστ. Χρονόπουλος Αν. Καθηγητής Ορθοπαιδικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Κος Α. Καραντάνας Καθηγητής Ακτινολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Κος Κ. Χλαπουτάκης Ιατρός Ακτινολόγος, Κος Ε. Ανδρουλιδάκης Ιατρός Ακτινολόγος Δ/ντης Μαγνητικής Μονάδας Ιατρικό Κρήτης, Κος Γ. Χριστοφάκης Ορθοπαιδικός, Κος Π. Σιδηρόπουλος Αν. Καθηγητής Ρευματολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Κος Χ. Βαβουρανάκης Ορθοπαιδικός Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα:

.