• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Μας γεμίζουν ρυτίδες τα... smartphones!

Οι γυναίκες που περνούν τα 40, αναζητούν συχνά-πυκνά στο πρόσωπό τους λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Τώρα, όμως, και οι νεώτερες γυναίκες μπορεί να έχουν λόγους να κάνουν ακριβώς το ίδιο...

Οι γυναίκες που περνούν τα 40, αναζητούν συχνά-πυκνά στο πρόσωπό τους λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Τώρα, όμως, και οι νεώτερες γυναίκες μπορεί να έχουν λόγους να κάνουν ακριβώς το ίδιο, καθώς ένας φημισμένος ειδικός στην αντιγήρανση λέει πως μπορεί να αποκτήσουν πρόωρες ρυτίδες εξαιτίας των… smartphones!

Ο πλαστικός χειρουργός δρ Ζαν-Λουϊ Σεμπά υποστηρίζει πως όταν κοιτάζει κανείς με τις ώρες μια μικρή οθόνη, το πρόσωπό του συνοφρυώνεται, δημιουργώντας μια περιοχή έντασης γύρω και ανάμεσα στα φρύδια.

Αυτό δημιουργεί λεπτές ρυτίδες, οι οποίες για να λειανθούν χρειάζονται θεραπείες όπως η έγχυση λίγου μπότοξ.

Ο δρ Σεμπά, που μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο πελατολόγιό του έχει διασημότητες όπως το πρώην τοπ μόντελ Σίντι Κρόφορντ, λέει πως βλέπει το φαινόμενο αυτό σε πελάτισσές του οι οποίες «έχουν και χρησιμοποιούν συχνά BlackBerry και iPhone».

Το ίδιο φαινόμενο έχει παρατηρήσει στις πελάτισσές της και η αισθητικός Νίκολα Τζος, από το Λονδίνο. «Τους τελευταίους 18 μήνες έχω παρατηρήσει μεγάλη διαφορά στο πρόσωπο των πελατισσών μου», λέει στην εφημερίδα «Daily Mail».

«Το κοινό χαρακτηριστικό όσων έχουν αυτές τις πρόωρα εμφανιζόμενες ρυτίδες είναι ότι κοιτάζουν συνεχώς στην μίνι οθόνη του iPhone τους».

Κατάχρηση

Οι προκαλούμενες από τα smartphones ρυτίδες είναι η νεώτερη διαταραχή που αποδίδουν οι γιατροί στην κατάχρηση της τεχνολογίας. Έχουν προηγηθεί μερικές άλλες:

* Οι «τενοντίτιδες των SMS» - ανήκουν στα σύνδρομα υπέρχρησης και εκδηλώνονται στο μεγάλο δάκτυλο του χεριού, εξαιτίας της μονότονης κίνησης που συνεπάγεται η συγγραφή των SMS

* Το «εξάνθημα του κινητού» - είναι η δημιουργία εξανθήματος στο πρόσωπο, στα σημεία όπου το κινητό έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Οφείλεται σε αλλεργία στο νικέλιο, το οποίο αρκετά συχνά χρησιμοποιείται στις επιφάνειες των κινητών.

* Το «σύνδρομο της όρασης της οθόνης» - είναι η ξηροφθαλμία που προκαλείται σε όσους δεν βλεφαρίζουν αρκετά, όταν κοιτάζουν την οθόνη – έχει παρατηρηθεί και σε χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών.


Πηγή : Web Only, ygeia.tanea.gr