• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Η φτωχή στοματική υγιεινή συνδέεται με στυτική δυσλειτουργία

Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να σχετίζεται με νόσο των ούλων.

Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να σχετίζεται με νόσο των ούλων.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 70 άντρες έδειξε σχέση μεταξύ της νόσου των ούλων και της ικανότητας επίτευξης στύσης. Τα στοιχεία δείχνουν ότι καθώς αύξανε η σοβαρότητα της στυτικής δυσλειτουργίας, αύξανε η εμφάνιση της χρόνιας περιοδοντίτιδας. Γενικά, περισσότεροι από 4 στους 5 άντρες με σοβαρή στυτική δυσλειτουργία είχαν περιοδοντική νόσο. Συγκριτικά, σε περιπτώσεις ελαφριάς στυτικής δυσλειτουργίας, η εμφάνιση της περιοδοντικής νόσου ήταν μικρότερη από 2 στους 5 άντρες.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, η στυτική δυσλειτουργία είναι η ανικανότητα επίτευξης και / ή διατήρησης στύσης για ικανοποιητική σεξουαλική απόδοση. Πρόκειται για πάθηση που αφορά 1 στους 10 άντρες παγκοσμίως και συνήθως εμφανίζεται περισσότερο συχνά μετά την ηλικία των 40 ετών.

Ο Dr Nigel Carter, του British Dental Health Foundation, δήλωσε ότι η συσχέτιση της περιοδοντικής νόσου με ένα τέτοιο θέμα ταμπού για τους άντρες, δεν είναι κάτι που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ελαφρά. Αν θεωρητικά 4 στους 5 άντρες με στυτική δυσλειτουργία έχουν φτωχή στοματική υγεία, το αποτέλεσμα που θα μπορούσε να έχει στη γενική τους υγεία θέτει σοβαρό κίνδυνο για αυτήν στους άντρες που αφορά. Προσθέτει ότι γνωρίζουμε πως η περιοδοντική νόσος έχει συνδεθεί με πολλές νόσους στο παρελθόν, όπως καρδιοπάθεια και διαβήτη. Εξηγεί πως όταν υπάρχει περιοδοντική νόσος, βακτήρια από το στόμα μπορούν να εισχωρήσουν στο κυκλοφορικό σύστημα. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η νέα έρευνα συνδέει τη στυτική δυσλειτουργία με την περιοδοντική νόσο, καταλήγει ο Carter.

Για τους άντρες που εμφανίζουν στυτική δυσλειτουργία και άγχος, έλλειψη αυτοπεποίθησης, στρες και δυσκολία στη σχέση με τη σύντροφό τους, ο Dr Carter σημειώνει ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η φροντίδα των ούλων και η στοματική υγιεινή γενικά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο και να προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

ΠΗΓΗ:iatronet.gr