• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Υγεία & Επιστήμη

iatrica

Ο κίνδυνος που προκύπτει για το έμβρυο από την έκθεσή του στα ισχυρά αντιεπιληπτικά φάρμακα που παίρνει η μητέρα, ενδεχομένως να μπορεί να αποφευχθεί, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα 11ετους μελέτης, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Lancet Neurology.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Εν μέσω μιας επιδημίας αιμορραγικής γαστρεντερίτιδας που έχει μολύνει σχεδόν 2.000 άτομα στην Ευρώπη, ερευνητές αναφέρουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο στέλεχος του διαβόητου «πολυανθεκτικού χρυσίζοντα σταφυλόκοκκου», ή MRSA, το οποίο φαίνεται ότι μπορεί να μεταπηδά από τις αγελάδες στους ανθρώπους ή το αντίστροφο.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Μια επιδημία τροφικών δηλητηριάσεων από το βακτήριο e.coli έχει προκαλέσει έως στιγμής τον θάνατο 18 ανθρώπων και έχει οδηγήσει στο νοσοκομείο εκατοντάδες άλλους σε Γερμανία, Σουηδία, Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τι είναι αυτό το βακτήριο και πως μπορούμε να προστατευθούμε;

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Κοινή έκδοση της UNICEF, της UNAIDS, της UNESCO, του UNFPA, της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και της Παγκόσμιας Τράπεζας παρουσιάζει σήμερα για πρώτη φορά στοιχεία για τους εφήβους και το AIDS.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Τα τελευταία χρόνια το φάσμα των πέντε κλασικών αφροδισίων νοσημάτων ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ) έχει διευρυνθεί αρκετά με διάφορα νοσήματα, στα οποία η σεξουαλική επαφή παίζει σημαντικό ρόλο, όχι όμως και αποκλειστικό. Αυτά είναι:

Διαβάστε περισσότερα