• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Τελευταίες Εξελίξεις

iatrica

Από την αρχή της περιόδου 2011 μέχρι και τις 17/08/2011 (ώρα 16.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά 28 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του ΔΝ, από τα οποία 23 εμφάνισαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 5 κρούσματα ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα).

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Μαθηματικό μοντέλο πρόγνωσης της εξέλιξης των καρκινικών όγκων ανέπτυξαν Γερμανοί ερευνητές με στόχο να βοηθήσουν στον καλύτερο σχεδιασμό των εξατομικευμένων αντικαρκινικών θεραπειών.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Η πειραματική δραστική ουσία λινακλοτίδη μπορεί να ανακουφίσει ορισμένες περιπτώσεις χρόνιας δυσκοιλιότητας, αλλά για την πλειοψηφία των ασθενών δεν προκύπτει σημαντικό όφελος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο ερευνών που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of Medicine.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Η απελευθέρωση στη φύση γενετικά τροποποιημένων, στείρων, κουνουπιών μπορεί στο μέλλον να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης της ελονοσίας και να μειώσει τις πιθανότητες μιας πανδημίας, υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Έξι ασθενείς έλαβαν το δώρο της ζωής: κέρδισαν την μάχη της υγείας με τα όργανα δύο ανθρώπων που άφησαν την τελευταία τους πνοή στις Σέρρες και την Καβάλα. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υπογραμμίζει πως αυτή η ιστορία ανθρωπιάς που εκτυλίχτηκε τα τελευταία 24ωρα, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για την σημασία της δωρεάς οργάνων.

Διαβάστε περισσότερα