• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Ψυχολογία

iatrica

Οι πρωινοί τύποι, που βάζουν νωρίς το ξυπνητήρι ή που ξυπνάνε από μόνοι τους με την αυγή, είναι κατά μέσο όρο πιο αδύνατοι, πιο υγιείς και περισσότερο ικανοποιημένοι στη ζωή τους, σε σχέση με τους απογευματινούς τύπους, που δυσκολεύονται να ξυπνήσουν το πρωί, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Οι γονείς, των οποίων το παιδί έχει αποβιώσει κατά τους 12 πρώτους μήνες της ζωής του, αντιμετωπίζουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν και οι ίδιοι πρόωρα, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Πολλοί πιστεύουν ότι για να χαλαρώσουν αρκεί να ξεκουραστούν, κάνοντας ένα διάλειμμα από την έντονη ζωή τους. Βεβαίως, ένας υπνάκος είναι αναζωογονητικός και μας ανασυντάσσει. Όμως το ερώτημα είναι: εάν μπορούμε να εξουδετερώσουμε τις ορμόνες του στρες που συχνά – πυκνά κατακλύζουν το σώμα μας χωρίς να υπάρχει κάποιος πραγματικός κίνδυνος.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Πάσχεις από αϋπνία ή από υπερβολικό άγχος; Αντιμετώπισέ το φυσικά! Η βαλεριάνα ανήκει στην κατηγορία των βοτάνων που προσφέρουν χαλαρωτικές ιδιότητες. Συγκεκριμένα, η βαλεριάνα καταπραΰνει το νευρικό σύστηµα χάρη στις αγχολυτικές της ιδιότητες.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Μία στις τέσσερις γυναίκες και ένας στους δέκα άντρες παρουσιάζει κατάθλιψη κάποια στιγμή στη ζωή του.Στις μέρες μας όμως, η πιο συχνή από τις ψυχικές νόσους απειλεί πολύ περισσότερους: πρόσφατη έρευνα της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας έδειξε πως επτά στους δέκα Έλληνες βρίσκονται στα όρια της κατάθλιψης λόγω οικονομικής κρίσης.

Διαβάστε περισσότερα