• Αθήνα 11854 Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 38
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Τελευταίες Εξελίξεις

iatrica

Ένα τεράστιο άλμα στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής σημειώθηκε στη Σουηδία. Για πρώτη φορά παγκοσμίως διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Ισπανό καθηγητή Πάολο Μακιαρίνι του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης ολοκλήρωσε με επιτυχία τη μεταμόσχευση συνθετικής τραχείας σε ασθενή ο οποίος έπασχε από προχωρημένο καρκίνο.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Πέντε χρόνια μετά την σπίλωση της επιστημονικής υπόστασης της Νοτίου Κορέας εξαιτίας του σκανδάλου με επίκεντρο την ερευνητική κλωνοποίηση, εγκρίνεται η πρώτη θεραπεία με βλαστικά κύτταρα για ασθενείς που έχουν υποστεί έμφραγμα.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Μια νέα αντι-μικροβιακή θεραπεία μπορεί να απαλλάξει οριστικά ρούχα και κλινοσκεπάσματα από τα μικρόβια, ανέπτυξαν Αμερικανοί ερευνητές, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Applied Materials and Interfaces.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Σε μία ανάλυση που τροφοδοτεί μια μακροχρόνια διαμάχη για τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία το πολύ αλάτι, επιστήμονες διαπίστωσαν πως ο μέτριος περιορισμός στην κατανάλωσή του δεν ελαττώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και πρόωρου θανάτου.

Διαβάστε περισσότερα