Όταν περνάμε μία ίωση, το σώμα μας βρίσκεται σε αναβολική κατάσταση, δηλαδή όχι μόνο θέλει να προστατέψει τους ιστούς του αλλά και να τους δυναμώσει. Από την άλλη, όταν ακολουθούμε μία υποθερμιδική δίαιτα βρισκόμαστε σε μια καταβολική κατάσταση, κατάσταση δηλαδή κατά την οποία το σώμα μας μειώνει τους ιστούς και τις αποθήκες ενέργειάς του.
Διαβάστε περισσότεραΗ κατανάλωση καφέ έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο διαβήτη και τώρα Κινέζοι ερευνητές πιστεύουν ότι γνωρίζουν την αιτία.
Διαβάστε περισσότεραΟι τροφές που είναι πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως τα πράσινα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα φασόλια, προστατεύουν τον άνθρωπο από το ενδεχόμενο εκδήλωσης εγκεφαλικού ισχαιμικού επεισοδίου σύμφωνα με νέα διεθνή έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.
Διαβάστε περισσότεραΣουηδοί ερευνητές ανακάλυψαν σχέση μεταξύ της κατανάλωσης κατεργασμένου κρέατος, όπως μπέικον και λουκάνικα, με τον καρκίνο στο πάγκρεας. Δήλωσαν ότι η κατανάλωση επιπλέον 50γρ. κατεργασμένου κρέατος (περίπου ένα λουκάνικο), καθημερινά, αυξάνει τον κίνδυνο κατά 19%.
Διαβάστε περισσότεραΠροετοιμάζεστε για μια σημαντική δημόσια ομιλία. Στρέφεστε στο πακέτο με τα μπισκότα ή αποφεύγετε τη σκέψη των τροφίμων; Το άγχος επηρεάζει τη διατροφική συμπεριφορά των ανθρώπων με διαφορετικούς τρόπους. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε το γιατί.
Διαβάστε περισσότερα