• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Γυναίκα

iatrica

Πειραματικό φάρμακο που εμφανίστηκε υποσχόμενο έναντι του καρκίνου των ωοθηκών που προκαλείται από μεταλλάξεις στα γονίδια, μπορεί ενδεχομένως να είναι αποτελεσματικό και σε όγκους ωοθηκών που δεν προκαλούνται από τις συγκεκριμένες μεταλλάξεις, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες που έχουν ήδη αποκτήσει δίδυμα, τείνουν να είναι βαρύτερα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Biology Letters.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Επιστημονικό βάρος αποκτά ο ισχυρισμός των γυναικών ότι η διέγερση του κόλπου δεν είναι το ίδιο πράγμα με την διέγερση της κλειτορίδας, καθώς εγκεφαλικές απεικονίσεις επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Οι γυναίκες που πάσχουν από κατάθλιψη μπορεί επίσης να κινδυνεύουν να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Stroke: Journal of the American Heart Association.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Mε τον όρο πολυκυστικές εννοούμε μια κατάσταση κατά την οποία οι ωοθήκες παράγουν μεγάλες ποσότητες οιστρογόνων ανδρογόνων, λόγω αδυναμίας τους να απελευθερώσουν το ωράριο που ωριμάζει κάθε μήνα. Ποιο αναλυτικά, στην κατάσταση αυτή συμμετέχουν κάποιες ορμονικές διαταραχές οι οποίες φαίνονται μόνο από εργαστηριακή εξέταση.

Διαβάστε περισσότερα