• Χαλάνδρι 15233 Δρυάδων 4 & Λεωφ. Πεντέλης 49
  • (+30) 210 34 13 400 Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 πμ - 5:00 μμ

Γυναίκα

iatrica

Γράφει ο Δρ Γεώργιος Πανοτόπουλος, Παθολόγος - Διατροφολόγος Διευθυντής Τμήματος Παχυσαρκίας - Διατροφής – Μεταβολισμού.Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλες σχεδόν τις γυναίκες σε κάποια στιγμή της ζωή τους.

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Το συνδυασμένο αντισυλληπτικό χάπι είναι γνωστό και σαν 'το χάπι'. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αλλά όλα περιέχουν δύο ορμόνες: οιστρογόνο και προγεστερόνη.Το χάπι είναι παραπάνω από 99% αποτελεσματικό αν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιώντας το χάπι, 100 γυναίκες για ένα χρόνο, λιγότερο από μία θα μείνει

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Πάνω από 90% των καρκίνων κεφαλής και τραχήλου ξεκινούν από τα επιθηλιακά «πλακώδη» κύτταρα της επιφάνειας των περιοχών της κεφαλής και του τραχήλου, όπως το στόμα, η μύτη και ο λαιμός, και για το λόγο αυτό ονομάζονται «καρκινώματα εκ πλακωδών κυττάρων της κεφαλής και του τραχήλου» (squamous cell carcinomas of the head and neck, SCCHN).

Διαβάστε περισσότερα
iatrica

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο δεύτερος καρκίνος παγκοσμίως στις γυναίκες μεταξύ 15 και 44 ετών και η τρίτη συχνότερη αιτία θανάτου από καρκίνο μετά τον καρκίνο τουμαστού και του πνεύμονα. Στην Ευρώπη περισσότερες από 50.000 γυναίκες αναπτύσσουν καρκίνο τραχήλου μήτρας κάθε χρόνο και 25.000 περίπου πεθαίνουν από τη νόσο.

Διαβάστε περισσότερα